Ajuntament de Vilafranca del Penedès
>> INCIDÈNCIA DEL SERVEI DE LA WEB MUNICIPAL

Per motius aliens a l'Ajuntament de Vilafranca, alguns serveis de la web municipal no estan operatius. Estem treballant per restablir-los al més aviat possible. Disculpeu les molèsties.

Notícia

L’Ajuntament de Vilafranca i la Fundació Pau Casals signen un conveni en el marc del programa “Pau Casals i els Municipis de Catalunya”

12 de abril de 2019

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i la Fundació Pau Casals han signat un convenien el marc del programa “Pau Casals i els Municipis de Catalunya”, que permetrà que tots els ciutadans i ciutadanes del municipi de Vilafranca del Penedès puguin visitar gratuïtament el Museu Pau Casals en el període 2019-2021.

L’acte de signatura es va celebrar ahir a l’Auditori del Vinseum i va comptar amb l’assistència del director de la Fundació Pau Casals, Jordi Pardo, de l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, del tinent d’alcalde i regidor de l’àrea de Promoció de la Ciutat, Joan Manel Montfort, i del president de Vinseum, Joan Tarrada. A més, es va comptar amb la participació de l’actuació de l’Escola Municipal de Música M. Dolors Calvet.

En el torn dels parlaments, el director de la Fundació Pau Casals, Jordi Pardo, va agrari molt “la col.laboració i el suport de l’Ajuntament de Vilafranca a través d’aquest conveni que pretén que els veïns i veïnes de Vilafranca coneguin, a poder ser a través de les noves generacions, un dels 10 millors museus d’Europa dedicat a un músic, i poder mantenir viu el record i els valors que Pau Casals”. Segons Jordi Pardo, “els vilafranquins estan convidats. Volem que sigui un estímul per a què Vilafranca ens conegui, i ens aporti gent jove, són aquestes generacions la nostra esperança de futur. A Catalunya tenim un tresor musical i cultural, que és el Museu Pau Casals, i el tenim ben a prop.

De la seva banda, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull va destacar “el valor de la persona de Pau Casals, per la seva qualitat musical, i pels seus valors reivindicatius. És important que ens adherim, no només a la seva vil.la, sinó també a aquests valors que són imperdibles.” Pere Regull va destacar la signatura del conveni amb Vilafranca, i el va situar també en el marc del treball per a la vegueria, “hi ha una quantitat d’espais arreu de la vegueria que hauríem de conèixer. Aquest conveni ha de ser el primer de molts, que també ajudi a la col.laboració entre aquests espais de les diverses ciutats de la vegueria Penedès.”

Pau Casals va crear a l’any 1972 una Fundació que porta el seu nom i va llegar a Catalunya la Vil·la Casals situada a la platja de Sant Salvador (El Vendrell), avui convertida en museu. Es tracta d’un museu que permet una passejada per la biografia del mestre i pel seu llegat humanístic i musical. A més de la preservació del llegat del Mestre, la Fundació promou la difusió dels valors de la música i el seu compromís amb la dignitat de les persones, i desenvolupa projectes de suport als joves violoncel·listes. La col·laboració i el suport de l’Ajuntament de Vilafranca a la Fundació Pau Casals ajudarà que la Fundació pugui continuar desenvolupant la seva tasca cultural, social i musical, i fer arribar a les joves generacions el llegat viu d’un dels noms més universals de la cultura catalana.

Els vilafranquins i vilafranquines que vulguin visita la Vil·la Casals només caldran que acreditin la seva residència a la nostra ciutat.

pujar inici

Accessibilitat