Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’Ajuntament de Vilafranca posa en marxa l’Oficina de Barris per atendre peticions i incidències i assessorar les AV i entitats

29 de gener de 2024

Aquest matí, l’alcalde de Vilafranca, FranCisco Romero, i el regidor de Participació i Barris, Jordi Junyent, han presentat la nova Oficina de Barris que estarà ubicada a la planta baixa de la Casa de la Vila, compartint espai amb l’Oficina del Voluntariat.

Jordi Junyent ha explicat que era un dia important perquè amb la posada en funcionament de l’Oficina de Barris es dona compliment a un compromís electoral de l’equip de govern en el qual s’estava treballant des l’any passat. “Era una petició reiterada en tots els contactes que sempre hem tingut amb les juntes de les associacions veïnals de Vilafranca: disposar d’una oficina física on poder atendre les peticions i incidències dels barris, i alhora i sobretot també facilitar suport tècnic quan aquestes tinguin dubtes a l’hora de fer tràmits davant l’ajuntament, com sol·licituds d’ajuts, justificacions de subvencions o convenis, etc.”, ha dit. Segons els regidor, l’Oficina de Barris ha de facilitar la interlocució de l’Ajuntament amb les juntes de les associacions veïnals que fan un paper clau per a la interlocució de l’Ajuntament amb el veïnat. L’oficina també estarà oberta a les altres entitats de la Vila que ho requereixin. “Ens consta que les entitats culturals ja reben aquest suport en la tramitació de documentació a través del Servei de Cultura”, ha afirmat.

En la mateixa ubicació a la planta baixa de la Casa de la Vila, se situa l’Oficina del Voluntariat, on es podran dirigir les persones interessades a fer voluntariat i també les entitats per tal de comunicar les seves necessitats de personal voluntari. El regidor de Participació i Barris, Jordi Junyent, posava en relleu la figura del voluntari/voluntària “pels valors que comporta l’aportació desinteressada a les entitats sense ànim de lucre que fan una funció imprescindible a la nostra societat”.

Donar un cop de mà a les entitats

L’alcalde FranCisco Romero refermava que amb l’oficina de barris es vol “donar un cop de mà a les entitats i alleugerir les juntes de la feina feixuga que suposa fer tràmits i justificacions i que puguin dedicar més esforços a consolidar les activitats i en nous projectes. Volem fer un acompanyament i una escolta activa de les Associacions Veïnals i de les entitats de la Vila treballant colze a colze amb elles”.

L’Oficina de Barris i l’Oficina del Voluntariat atendran en horari de 9 a 13h els dies laborables de dilluns a divendres de forma presencial i en altres horaris que es puguin concertar. Els correus electrònics de contacte són [email protected] i [email protected]. El telèfon de l’Oficina de Barris és el 938920358 ext. 1743 i el tel. i WhatsApp de l’Oficina del Voluntariat és el 608349528.

pujar inici