Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’Ajuntament de Vilafranca presenta la posada en marxa de l’Ecosistema d’Innovació en el marc del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) “Penedès Sostenible i Saludable”

11 de desembre de 2018

El proper divendres 14 de desembre, de 9 a 10h, es presentarà a l’auditori de l’Enològica el nou Ecosistema d’Innovació (EI) en el marc del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial  (PECT) “Penedès Sostenible i Saludable”. 
L’EI és una eina sistèmica que permet estimular la innovació a partir de la identificació dels reptes i aspiracions del territori per buscar solucions innovadores amb una metodologia basada en la innovació oberta. 
El projecte està centrat en el sector agrari i agroalimentari i en l’ús dels recursos energètics. El seu objectiu és convertir la producció d’aliments al Penedès –amb el vi i el cava com a productes capdavanters- en una producció amb els mínims residus nocius per a la salut i en base a un model energètic que redueixi les emissions de carboni. Per això l’EI permetrà generar i implementar propostes innovadores amb la participació de tots els sectors de la quàdruple hèlix (administració, centres de recerca i universitats, entitats i ciutadania, i el sector empresarial). A més, l’EI comptarà amb un laboratori de fabricació ‘Open Living Lab’ (banc de proves reals i entorn d'experimentació) per donar suport a la creació de prototips, provar-los, així com la seva promoció.
En l’acte de presentació de divendres, on assistirà l’alcalde Pere Regull i el regidor de promoció Econòmica, Joan Manel Montfort, s’exposaran els reptes identificats i com es treballarà en la implementació de l’EI i també se signarà l’acta fundacional on entitats i empreses podran manifestar la seva voluntat de participar-hi activament. 
A més de l’Ajuntament de Vilafranca com a impulsor de la iniciativa, ja es compta amb representants del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, INCAVI, UPC, IRTA, VITEC, TAMIC, Xarxes de Telecomunicacions Alternatives SL, Torres, Agroserra, DO Penedès i INNOVI. El projecte està obert a totes aquelles entitats, empreses, centres educatius i de recerca que vulguin adherir-s’hi. 

 

pujar inici

Accessibilitat