Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’Ajuntament de Vilafranca reconeix la tasca dels voluntaris i voluntàries en la V edició de la Festa del Voluntariat

25 de novembre de 2019

Aquest dissabte, 23 de novembre, amb una festa s’ha tancat la Setmana del Voluntariat que organitza l’Oficina del Voluntariat de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès. Aquesta ha estat la V edició de la Festa, que és un acte de trobada i reconeixement als voluntaris i voluntàries de les entitats que treballen durant l’any amb projectes de voluntariat.  
La festa va tenir lloc al Casal de Vilafranca amb la presència d’uns 200 voluntaris i voluntàries que dediquen el seu temps de manera desinteressada en entitats, fundacions i associacions de la vila.
L’acte el va presentar el regidor de Participació i Voluntariat, Ramon Zaballa, que va destacar la importància de la tasca dels voluntaris de cara a la societat i va refermar i renovar el compromís de l’Ajuntament de Vilafranca amb les entitats del tercer sector. Zaballa assegurava que “a través de les entitats i els seus voluntaris arribem a moltes més necessitats que com a administració no arribaríem”. És per això que l’Ajuntament continua col•laborant amb les entitats perquè facin una bona acollida al voluntari. En aquest aspecte l’Oficina del Voluntariat organitza un Curs d’Iniciació al Voluntariat a través de les entitats perquè “hem de facilitar que el voluntari se senti aixoplugat i recolzat dins l’entitat. Cal que se’ls faciliti informació i se’ls faci partícips de les decisions de l’entitat, perquè així se senti implicat i el resultat de les actuacions sigui millor”. També va manifestar l’orgull “pel compromís social del voluntariat vilafranquí, que mostra que és una societat madura, compromesa i, per tant, civilitzada”. 
Seguidament es va fer un reconeixement als voluntaris i voluntàries de les entitats: Mas Albornà, Univers Penedès, Inglada Via, Llambrusca, Lexit, L’Espiga, Creu Roja, El Turó, Voluntariat per la Llengua, Vilanimals, Càritas, Entretots, Òmnium Cultural i el Rebost Solidari. 

pujar inici