Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’Ajuntament de Vilafranca rep una delegació de la regió vitivinícola de Canelones (Uruguai)

18 de abril de 2016

L’Alcalde Pere Regull, acompanyat dels regidors i regidores Aureli Ruiz, Joan Manel Montfort, M. Dolors Rius, Ramon Zaballa i Montse Arroyo, ha rebut aquest migdia una delegació d’unes 20 persones del Departament de Canelones (Uruguai), regió vitivinícola del sud del país, encapçalada pel seu Intendent, Yamandú Orsi, la cònsol general de l’Uruguai a Barcelona, Noelia Martínez, i el director general de l’Institut Nacional de Vitivinicultura, José Lez, entre d’altres càrrecs.
Es tracta de la segona fase d’un intercanvi iniciat l’any 2013 i que té com a protagonista l’enoturisme. El projecte permet la cooperació público-privada i d’entitats socials que es visualitza en la implicació de tots els agents. Per la banda catalana hi ha VINSEUM, els Ajuntaments de Vilafranca i Sant Sadurní d’Anoia, l’Associació de Viticultors i la cooperativa Entrem-hi i, per part d’Uruguai, la Intendència de Canelones, l’Institut Nacional de Viticultura (INAVI) i l’Associació de Turisme Enològic.
En el seu parlament l’Intendent de Canelones, Yamandú Orsi, explicava que el seu departament està format per 30 municipis al sud de l’Uruguai i compta amb 520.000 habitants d’un total de 3 milions de població del país.
Canelones compta amb més de 160 bodegues i 1.175 explotacions vitivinícoles. Orsi ha destacat que la cooperació entre el Penedès i Canelones en matèria d’enoturisme és un projecte d’àmbit nacional en què s’hi ha involucrat el Ministeri de Turisme uruguaià.
Per cloure l’acte l’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha recordat que Canelones i el Penedès comparteixen l’objectiu de mantenir el paisatge i la cultura del vi i “l’enoturisme és la sortida ideal per generar activitat econòmica afegida perquè la gent d’aquests territoris es pugui guanyar la vida. Hem d’anar junts administració i sector privat perquè, si aconseguim generar riquesa i ocupació lligada al territori, això també ens generarà més qualitat de vida”.

pujar inici

Accessibilitat