Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’Ajuntament de Vilafranca requereix la neteja de solars

12 de agost de 2007
La mesura s’ha pres després de rebre queixes de veïns que havien observat la presència de rates prop del seu habitatge i fins i tot dins de les seves propietats.

La rata comú és un animal que, malgrat que no ens agradi, s’instal·la a prop de les zones urbanes, ja que utilitza la presència humana i els residus que produïm com a mitjà de subsistència. És però un animal que viu bàsicament a les clavegueres on hi troba l’aigua, el principal element que necessita per viure. Des de l’Ajuntament de Vilafranca es porta a terme regularment un programa de desratització de tot el clavegueram de la vila, per tal de disminuir-ne al màxim la seva presència, ja que eliminar-la és impossible.

Quan les rates troben espais ocupats per vegetació descontrolada i lliures de presència humana i cases, patis o solars abandonats comencen a sortir de les clavegueres i a fer-se notar, envaint, gairebé sempre, els espais de l’entorn encara que aquests es trobin en bon estat de conservació.

És per tant molt important que el propietaris de les parcel·les sense urbanitzar al costat de zones habitades, o bé cases buides, tinguin una cura molt especial d’aquestes propietats, netejant-les sovint i desratitzant sempre que calgui.

Cada any, durant les èpoques de primavera i estiu, des del Servei de Salut Pública de l’Ajuntament de Vilafranca s’ha de requerir a algun propietaris per tal que netegin les seves propietats a causa de l’estat d’abandonament i dels perjudicis que causen al veïnat.

L’Ajuntament de Vilafranca requereix a tots els propietaris de solars o d’habitatges no ocupats que tinguin una cura regular de les propietats per tal d’evitar arribar a situacions extremes en què la presència de rates o altres plagues d’animals indesitjables amenaça la salut pública i la tranquil·litat de la ciutadania.

pujar inici

Accessibilitat