Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’Ajuntament presenta les millores que s’estan executant a la via pública aquest estiu

31 de juliol de 2007
El primer tinent d’alcalde i coordinador de l’Àrea d’Acció Territorial i Via Pública, Francisco Romero, en funcions d’alcalde accidental de la Vila, acompanyat del regidor de Serveis Viaris, Mobilitat i Aparcament, Josep Colomé, i del cap tècnic de Serveis Viaris, Josep Cortés, ha escollit el nou espai públic situat tocant a la plaça de la Sardana i al carrer Eugeni d’Ors, al barri de Sant Julià, que s’ha remodelat recentment, per presentar aquest seguit d’actuacions una bona part de les quals s’estan executant en aquest barri. Francisco Romero ha esmentat, per exemple, que s’està treballant en aquests moments per a l’adequació de tres rotondes situades al c/ Eugeni d’Ors amb Pere el Gran, al c/ Pere el Gran-avinguda del Pla del Diable i c/ Eugeni d’Ors-avinguda Catalunya. També s’executarà aquesta setmana el reasfaltat de diverses vies públiques a Vilafranca, entre elles a la Zona Esportiva i a l’avinguda del Pla del Diable. Properament també se substituiran jocs infantils en diverses places i parcs, entre aquests, al parc de Sant Julià.
Per la seva banda, el regidor de Serveis Viaris, Josep Colomé, assegurava que l'àmbit de la via pública és un element prioritari per a l’equip de govern, ja que propicia una millora de les condicions de vida de la població. Colomé anunciava que des d’aquest departament s’està treballant per redactar un pla de mobilitat que comptarà amb participació ciutadana. El regidor de Serveis Viaris també ha explicat que aquest estiu s’estan fent proves per fer la neteja viària amb aigua reciclada. Depenent del resultat d’aquestes proves, l’Ajuntament plantejaria estendre aquest tipus de neteja i un reforç general de la neteja viària a tota la vila.
Finalment, els representants del govern municipal han aprofitat la presència al barri de Sant Julià per explicar que l’Ajuntament està treballant en el projecte d’ampliació de voreres i el soterrament de contenidors als carrer Pere el Gran i Abat Copons i en un pla integral de remodelació del carrer de Sant Pere. Aquest pla, que s’haurà de redactar a partir d’un estudi previ, constaria d’intervencions com la rehabilitació d’habitatges que actualment estan buits en conveni amb els propietaris, la instal.lació d’ascensors en els edificis que no en disposen o la millora de les voreres i la calçada.

pujar inici

Accessibilitat