Ajuntament de Vilafranca del Penedès
>> INCIDÈNCIA DEL SERVEI DE LA WEB MUNICIPAL

Per motius aliens a l'Ajuntament de Vilafranca, alguns serveis de la web municipal no estan operatius. Estem treballant per restablir-los al més aviat possible. Disculpeu les molèsties.

Notícia

L’Ajuntament reconeix les entitats que col·laboren en el projecte Mesures reparadores en substitució de sancions econòmiques

29 de setembre de 2022

Aquest matí ha tingut lloc a la Casa de la Vila un acte de reconeixement a les entitats socials que col·laboren amb l’Ajuntament en el projecte Mesures reparadores en substitució de sancions pecuniàries. Mitjançant aquest projecte, persones que han estat sancionades per alguna infracció a l’ordenança de civisme poden substituir la multa econòmica per treballs a benefici de la comunitat.

L’acte ha comtat amb la presència de l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, del tinent d’alcalde de Serveis Centrals i Hisenda, Aureli Ruiz, i del regidor de Convivència i Ciutadania, Joan Manel Montfort i representants de les entitats que han participat rebent les persones que s’han acollit a aquest programa: Entrem, Residència Inglada Via, Creu Roja Alt Penedès, Associació Ressò, Fundació Mas Albornà, Càritas Interparroquial, Consorci Sociosanitari de l’Alt Penedès i el Servei de Joventut de l’Ajuntament.

Aureli Ruiz ha recordat que aquest projecte deriva de la nova ordenança de civisme que es va revisar fa 10 anys per donar millors eines a tots els col·lectius que treballen per millorar la convivència. “En aquell moment ja ens preocupava que en molts casos la sanció econòmica per si sola no serveix. Hi ha col·lectius amb dificultats i, en el cas de sancions lleus que afectaven sobretot gent jove que no té ingressos, acabava afectant la família. La substitució la sanció econòmica per treballs per a la comunitat és una bona solució”, ha dit el tinent d’alcalde, que ha volgut posar en valor també el “paper fonamental de les entitats que han acollit aquestes persones i fer possible aquest programa. Tot plegat amb l’objectiu comú de reduir l’incivisme i millorar la convivència a Vilafranca”.

Per la seva banda, Joan Manel Montfort també ha posat èmfasi en el treball conjunt entre els serveis municipals i les entitats socials. “Darrere hi ha una feinada important que es fa molt bé. No hi ha gaires ajuntaments que puguin presumir d’un programa com aquest. Han estat 10 anys d’èxit”, ha comentat el regidor de Convivència i Ciutadania.

Per cloure l’acte, l’alcalde Pere Regull ha agraït a les entitats la seva col·laboració en aquest programa que serveix perquè “la gent que és sancionada per incivisme agafi consciència que hi ha moltes persones que treballen dia a dia des de molts àmbits per millorar Vilafranca. Si algú fa una infracció a l’ordenança de civisme ha d’entendre que allò ho acabem pagant entre tots”.

pujar inici

Accessibilitat