Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’Ajuntament rep un premi per l’edició del llibre 'Arbres de Vilafranca'

23 de octubre de 2007
El premi es va lliurar aquest dimarts a la nit a Barcelona en el marc del Segon Congrés Europeu Ciutat Verda, que té lloc durant aquests dies a la capital catalana.
El Congrés Europeu Ciutat Verda esdevé un punt de trobada multidisciplinar entre decisors públics, actors econòmics i professionals que intervenen en la planificació, disseny i execució del verd urbà, amb voluntat de superar la idea que el verd genera uns costos superiors als seus beneficis. L'objectiu està molt relacionat amb la millora de la salut, la sostenibilitat de l’entorn, l'ombra i confortabilitat de les zones d'oci, la potenciació del turisme, l'habitatge respectuós amb el paisatge, l'educació i la cultura verda.
L’Ajuntament de Vilafranca, que estava representat en el lliurament de premis X+Verd (Per Més Verd) 2007 per la tinent d’alcalde Lourdes Sànchez, va recollir el premi en la subcategoria de Comunicació atorgat per l’Obra Social de Caixa Catalunya. El comitè organitzador dels premis va valorar el fet que el llibre Arbres de Vilafranca recull les espècies més freqüents, en 56 fitxes, amb un to didàctic i educatiu, i amb imatges fotogràfiques per apropar-se als arbres.
El llibre “Arbres de Vilafranca”, editat a principis d’aquest any per l’Ajuntament de Vilafranca, és un treball de Xavier Fàbregas, professor titular de jardineria i paisatgisme de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona, de la Universitat Politècnica de Catalunya. En total s’hi presenten 56 fitxes i es fa amb un marcat to didàctic i educatiu, amb una forta aposta per la informació fotogràfica, ja que es considera l’eina més fàcil per apropar-se als arbres i poder conèixer els que tenim més a prop. S’ha intentat ser curós en les descripcions botàniques, però amb un llenguatge planer que converteixi el llibre en una eina per a tothom, que ens pugui acompanyar en les nostres passejades pels carrers i que ens serveixi per a aprendre a conèixer les espècies que trobem en el nostre dia a dia.
Les fitxes estan ordenades alfabèticament pel nom comú en català. El contingut del text és: família, origen, nom comú en català i castellà, etimologia del nom científic, descripció botànica del seu port, fulles, flors, fruits i escorça, curiositats i situació. Per fer més fàcil la compressió al final del llibre s’ha inclòs un petit glossari que recull els termes botànics més utilitzats.

pujar inici

Accessibilitat