Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’alumnat de 3r d’ESO de l’Institut Vilafranca 2, reconegut per la participació a la campanya Mercats Sostenibles

23 de novembre de 2022

Aquest matí s’ha dut a terme a la plaça de l’Oli, al costat del Mercat de la Carn, l’acte de reconeixement a uns 60 alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Vilafranca 2, per la seva participació a la campanya “Mercats Sostenibles: adeu als plàstics d’un sol ús”, que impulsa la Diputació de Barcelona en diverses ciutats. A Vilafranca del Penedès la campanya ha arribat als Mercats Municipals de Sant Salvador i de la Carn on l’alumnat de l’Institut Vilafranca 2 mitjançant diverses accions ha realitzat un Projecte d’Aprenentatge i Servei conscienciant tant paradistes com clientela de la necessitat d’evitar els envasos d’un sol ús i d’anar a comprar amb envasos reutilitzables.

L’acte servia com a cloenda de la campanya que es va iniciar al mes de setembre amb la col·laboració dels serveis de Medi Ambient i de Promoció Econòmica (Mercats) per impulsar el comerç sostenible i el consum responsable, posicionant els mercats com espais de cohesió social i sostenibilitat.

El regidor de promoció Econòmica i Comerç, Joan Manel Montfort, ha agraït la implicació dels joves de l’Institut Vilafranca 2, “que està plenament conscienciat en temes de sostenibilitat i que hagin sabut transmetre aquesta consciència tant a paradistes com a compradors tant dins com fora dels mercats”.

Per part de la Diputació hi ha assistit el gerent de l’Àrea de Comerç, Sergi Vilamala, el qual ha destacat els dos objectius de la campanya “Mercats Sostenibles”. “D’una banda, pretén valoritzar els mercats municipals com espais on es pot trobar producte de proximitat i que, per tant, generen menys emissions de CO2 tant la seva producció com el seu transport. I per altra banda, ens hem de conscienciar de no fer servir envasos i bosses de plàstic que, en tornar de comprar, aniran a la brossa, i, en canvi, anar-hi amb envasos reutilitzables com carmanyoles”, ha afirmat.

Aquesta acció s’emmarca en la certificació Biosphere que ostenta Vilafranca del Penedès com a municipi sensible envers la sostenibilitat i el canvi climàtic.

pujar inici

Accessibilitat