Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’artista Fèlix Plantalech inaugura el seu darrer projecte pictòric “Roc i Soca” al claustre de Sant Francesc

11 de octubre de 2017

Com a colofó al cicle Paraules al Claustre i + d’ enguany, a partir del diumenge 15 d’octubre, a les 12h, el Claustre de Sant Francesc acollirà el darrer projecte pictòric de l’artista vilafranquí Fèlix Plantalech que sota  el nom de ”Roc i Soca” ha creat catorze peces inspirades en alguns dels versicles del Llibre d’Amic i Amat de Ramon Llull.
Fèlix Plantalech (Vilafranca del Penedès, 1950) va estudiar a l’Escola Eina de Barcelona i va assistir a tallers de pintura i escultura impartits per destacats artistes catalans. Ha exposat a dins i fora del país. Vilafranca del Penedès, Barcelona, Madrid, Andorra la Vella, Basilea (Suïssa) o St. Gallen (Suïssa), entre d’altres. Ha treballat amb les galeries Palmadotze i Verena Hoffer i ha participat en diverses exposicions i fires internacionals com Arco (Madrid) i Artissima (Torí, Itàlia). Ha realitzat diverses intervencions pictòriques i escultòriques en espais públics. També ha editat i il•lustrat els llibres Per desvetllar mirades (1994), Variacions florals (2011), Cal•ligrafies varietals. (2013) i recentment Roc i soca (2016) una obra pictòrica inspirada amb els versicles del llibre Amic i Amat de Ramon Llull.
Amb clares influències d’artistes com Antoni Tàpies i Ràfols Casamada, l’obra de Fèlix Plantalech està estretament lligada al paisatge, al paisatge que envolta el seu estudi, al paisatge creat per l’home que transforma camps en conreus i que Fèlix Plantalech sap traçar com ningú recreant-ne els colors, les impressions i l’emoció reflexiva que traspuen totes les seves propostes. L’any 2011 va ser reconegut per l’Institut d’Estudis Penedesencs que li va atorgar el Premi Santiago Rusiñol de les Arts Plàstiques.
La inauguració anirà a càrrec de la regidora d’Ensenyament, Xell Montserrat, i del professor jubilat de llengua i literatura catalana, Fonxo Blanc i tot seguit hi haurà  la intervenció música i poètica  del guitarrista i compositor Toti Soler i l’actor Joan Masotkleiner que oferiran una selecció del seu espectacle Llull, Mística i faula on músic i actor s’endinsen en l’obra lul•liana a través d’una acurada selecció de versicles poètics.  Una forma sensible, amena i desinhibida de copsar la bellesa i el sentit moral, humà i espiritual d’una petita part de la gran obra literària  de Ramon Llull.
L’exposició “Roc i Soca” es podrà visitar al Claustre de Sant Francesc de dilluns a divendres de 17 a 20h i els caps de setmana d’11 a 14h, fins al diumenge 12 de novembre.

 

pujar inici

Accessibilitat