Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’artista Fèlix Vinyals presenta a la capella de Sant Joan la seva instal•lació artística interactiva “A cor obert” aquest dissabte

21 de novembre de 2016

En el marc de l’exposició “Silencis”, escultures d’Ángel Camino que es podrà veure a la capella de Sant Joan fins al dia 30 desembre, aquets dissabte 26 de novembre, a les 8 del vespre, tindrà lloc una acció vinculada a l’exposició a càrrec de l’artista Fèlix Vinyals.
“A cor obert” és una instal•lació artística interactiva amb bombetes que bateguen (s’engeguen i s’apaguen) al ritme real del cor de les persones que hi participen.
Els visitants de la instal•lació portaran a sobre un petit giny electrònic dissenyat per l’ocasió que detecta el seu batec cardíac i el trasllada, per a cada participant, a una bombeta que el representa. D’aquesta manera cadascú pot veure reflectit a les bombetes el seu propi batec i els dels altres participants. Els cors, doncs, bateguen visualment i ningú se’n pot amagar. Les alteracions dels ritmes quan hi ha interaccions entre els visitants també es veuen reflectides, ja que el que es representa és el ritme cardíac real.  Les bombetes de la instal•lació són la projecció real del que diu el nostre cor.
Fèlix Vinyals va néixer a Barcelona el 1986. És Enginyer Electrònic (UPC), Enginyer Biomèdic (UB) i professor d’Art Digital. Forma part de l’Associació d’Artistes Visuals de Catalunya (AAVC) i del col•lectiu d’artistes “OXYGEN” DEL Kinetica-Museum d’Anglaterra i és artista resident a Fabra i Coats (Barcelona).
Treballa en una branca de l’art dins l’Art Digital que ell anomena “Art Biotrònic”,que resulta en unes instal•lacions interactives que barregen les constants vitals del cos humà amb l’electrònica, on es vol explorar la vinculació de la societat, tecnologia i cos humà.
Ha exposat les seves obres en diversos festivals com l’Estrany: festival de música electrònica insòlita; el centre de producció i recerca d’arts visuals Hangar.org de Barcelona; el Fields Art Festival de l’Empordà; o la mostra d’art StripArt de Barcelona, entre d’altres.

pujar inici