Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’artista Martí Ribas inaugura una instal·lació plàstica i literària al Claustre de Sant Francesc

13 de juny de 2016

Una instal·lació plàstica i literària de l’artista Martí Ribas, s’inaugurarà aquest divendres  17 de juny, a les 8 del vespre, al claustre de Sant Francesc. La biblioteca al laberint és el títol de la proposta visual i literària que fins al 7 d’agost es podrà veure a la Sala fosca del claustre de Sant Francesc. La instal·lació consisteix en quatre obres fotogràfiques de gran format que van acompanyats de textos i imatges de les Cretenses, saga de llegendes mitològiques basades amb la figura mítica del Minotaure. El títol de les quatre obres és: En un racó de la biblioteca infinita, A les portes de l’Olimp, Querubí sorprès per la por a volar i L’expectació del laberint. 

Martí Ribas. Fidel als seus estudis a la Llotja, s’ha dedicat a les arts visuals en la seva doble vessant, la de les arts aplicades i la de recerca de llenguatges personals. Professionalment, va començar a diversos tallers d’aiguafort i a realitzar les primeres exposicions. Va ser dinamitzador d’art contemporani a les escoles per a l’Obra Social La Caixa i publicació de la revista Arada (1978-84). Del 1984 al 1995 vaig treballar per a Televisió de Catalunya, dibuixant per als programes infantils i fent les escenografies virtuals de La Lloll (TV3); Força Barça (TVE) i Al Ataque! (Antena 3TV). 

Publicació de Mona busca Arlequí (Columna,1991); i dos àlbums de còmic: A reveure (Columna,1992) i A cop d’ull (Regió 7,1995). Exposició individual al Saló del Còmic (1992) i itinerants per les principals ciutats catalanes organitzada pel Serveis Territorials de Catalunya. Exposicions a Copenhaguen, Oslo i Barcelona. Il·lustrador i escriptor de contes infantils de diverses editorials. 
El 1995, crea Reverible Animacions amb N. G. Caldés. Dedicats al 3D i becats per la UPF, van participar a Art Futura’96 i a la mostra X,I,Z de Arts Santa Mònica i diversos festivals. Ha obtingut diversos premis artístics i de difusió cultural i científica i ha treballat per les principals institucions i universitats catalanes. 
A partir de 2004, s’ha dedicat al fotomuntatge amb ininterrompudes exposicions individuals a La Casa Elizalde (Bcn, 2006 i 2012), Galeria Contrast (Bcn 2006 i 2007), i al Museu de la Mediterrània (Torroella de Montgrí, 2010). 
Entre 2011-15, ha fet de regidor de cultura independent a l’Ajuntament de Castellbisbal, on he desenvolupat una política basada en el Patrimoni Cultural i la memòria històrica, a través d’exposicions i publicacions. 

Aquesta proposta expositiva s’emmarca dins els actes que acull el cicle Paraules al Claustre i +, la inauguració anirà a càrrec de la regidora d’Ensenyament, Meritxell Montserrat, i comptarà amb la presència de l’artista. L’horari de visita de la instal·lació és de dilluns a divendres de 17 a 20h i dissabtes i diumenges d’11 a 14h.

pujar inici

Accessibilitat