Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’artista Mireia Sallarès parlarà dijous de la seva obra visual i del seu llibre Las muertes chiquitas

27 de febrer de 2020

Coincidint amb els actes que tindran lloc amb motiu del Dia Internacional de les Dones a Vilafranca i amb l’exposició que actualment es pot visitar a la Sala dels Trinitaris, “Elogi del malentès”, el  proper dijous 5 de març, a les 18h, l’artista Mireia Sallarès (Premi Ciutat de Barcelona d’Arts Visuals 2019) serà a la Sala dels Trinitaris per parlar de la seva obra visual i del seu llibre Las muertes chiquitas.
Mireia Sallarès (Barcelona, 1973) indaga sobre conceptes com l’amor, la violència, l’estrangeria o la veritat a través de viatges i entrevistes que acaben prenent forma de vídeos, publicacions i intervencions a l’espai públic. Las muertes chiquitas és un llibre i un documental que recull quatre anys de converses sobre sexualitat amb més de trenta dones mexicanes de diferent edat, classe social, religió i professió. Testimonis en primera persona que exposen una intimitat construïda i explotada pel poder masculí des de la seva tribuna pública. Compartir allibera, i aquí un variat cor de veus se sumen per mostrar les diferències de l’orgasme, però també el seu punt en comú: la condició política de ser dona.
L’orgasme femení és un dels malentesos més fascinants de la història humana. Més enllà de l’experiència subjectiva que fa impossible una definició exacte, la indiferència i la violència exercida per segles d’història en mans dels homes no hi ajuda.
Simultàniament a la presentació de Mireia Sallarès es podran adquirir a la mateixa Sala dels Trinitaris exemplars del llibre.
L’exposició “Elogi del malentès” es pot visitar a la Sala dels Trinitaris fins al diumenge 22 de març en horaris de dimecres a divendres de 17 a 20h, dissabtes de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h.

pujar inici

Accessibilitat