Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’artista vilafranquí Pepe Andrade exposa a la capella de Sant Joan

11 de juliol de 2019

Dissabte 13 de juliol, a les 8 del vespre, s’inaugura a la capella de Sant Joan l'exposició individual a Vilafranca de l’artista vilafranquí Pepe Andrade.
Nascut a Vilafranca del Penedès el 8 d’agost de 1963, José Luis Andrade Martínez es defineix com a pintor autodidacta. Els seu impuls creatiu es materialitza quan, després d’anys d’observació en la pràctica pictòrica d’altres artistes, als vint-i-set anys decideix posar-se a pintar. Malgrat no tenir una formació acadèmica reglada, Andrade  reconeix la seva trajectòria amb corpus artístics farcit d’influències: Eliseo Meifren, Isidre Nonell, Joaquim Mir, Robert Reinchenberg, Jean-Michel Basquiat, Jackson Pollock i en general la pintura americana del segle XX. Tanmateix també ha rebut una gran influència de la pintura romàntica europea.
L’obra que es podrà veure a la capella de Sant Joan està composada per una quinzena de peces de mitjà format, realitzades en acrílic i oli a l’aigua, que mostra el vessant paisatgístic matisat per una visió abstracta. Totes les peces han estat realitzades durant aquest 2019 en una constant recerca de nous llenguatges.
Dedicat a la docència des de l’any 2014 al Taller Siul a Sant Llorenç d’Hortons, Pepe Andrade ha participat en nombroses exposicions col•lectives, destacant la seva participació gairebé ininterrompuda al Firart des de l’any 1998 i guanyant l’any 2016 el segon premi Nadal Cava que atorga aquest esdeveniment.
També ha estat guardonat en diferents concursos de pintura ràpida: 1r premi de Pintura ràpida Calafell 2003, 1r premi de Pintura ràpida, Sant Pere de Ribes 2005, 1r premi dibuix Sant Jordi, Ajuntament de Barcelona 2000.
Com a exposicions individuals cal destacar les realitzades a Vallromanes, l’any 2011; Sala Els Cups,  Vilafranca del Penedès l’any 2007; Galeria Goya,  Vilafranca del Penedès, 2006; i a la Galeria Sala Municipal de l’Ajuntament de Calafell, 2001.
L’exposició de la capella comptarà amb el treball poètic audiovisual que el fotògraf Pere Pascual ha realitzat sobre l’obra pictòrica de Pepe Andrade i gravada en drone al espais que han inspirat les peces que es podran veure a la capella de Sant Joan.

Acte inaugural
L’acte d’inauguració, que tindrà lloc a les 8 del vespre d’aquest dissabte 13 de juliol, comptarà amb lectura d’un text poètic escrit i dedicat a l’artista a càrrec de Montse García i de l’actuació de dansa a càrrec de Mireia Andrade Bages i Marta Pajares.
L’exposició es podrà visitar fins al 15 d’agost, en horari de dimecres a divendres de 18 a 21h; dissabtes de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h i de 18  a 20h.

pujar inici

Accessibilitat