Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Les obres d’ampliació de VINSEUM podrien estar acabades l’estiu de 2021

24 de agost de 2020

El 1r tinent d’alcalde i alcalde accidental de Vilafranca, Francisco Romero, ha visitat aquest matí acompanyat del president de VINSEUM, Joan Tarrada, de tècnics municipals, de l’empresa constructora i de VINSEUM, les obres d’ampliació del Museu de les Cultures del Vi de Catalunya-VINSEUM. Romero ha recordat que l’obra té un pressupost d’adjudicació de 4,5 MEUR i que es compta amb una subvenció dels fons europeus FEDER de 1.925.000 euros i d’una altra d’1 MEUR de la Diputació de Barcelona. La resta del pressupost serà sufragat amb fons municipals.

El tinent d’alcalde ha explicat que, malgrat l’aturada de les obres durant un mes amb motiu de l’estat d’alarma sanitària, es van poder reprendre a bon ritme seguint tots els protocols i requeriments sanitaris, i actualment ja hi ha un 35% de l’obra executada. El projecte consta d’un edifici posterior de 4 plantes + una de soterrani i d’un altre amb façana a la plaça Jaume I, de planta baixa + 3 plantes. Segons Romero, la previsió és que el proper estiu l’obra civil estigui acabada i que durant tot aquest temps es pugui anar definint en paral·lel el projecte museogràfic.

Pel tinent d’alcalde, VINSEUM és un projecte “estratègic, per la seva ubicació i la seva tipologia transversal a nivell de cultura, turisme, activitat social... És un projecte motor on tot el consistori hi hem expressat el nostre compromís d’inversió. Estem treballant amb Hisenda l’impacte de la crisi en projectes com aquests que estan en marxa i en els nous. Esperem que les dotacions de la Diputació i dels fons estructurals de la UE ens ajudin a finançar-los”.

Plaça de l’Oli

D’altra banda, Francisco Romero també ha visitat les obres de renovació urbana de la plaça de l’Oli, que a partir del setembre encararan la 2a fase, després que en les últimes setmanes s’hagin dut a terme els treballs de renovació de la xarxa de clavegueram i aigua potable.

El tinent d’alcalde ha recordat que amb les obres de reurbanització se suprimeix el carril de circulació de vehicles del costat del Mercat de la Carn i les places d’estacionament existents actualment en tota la plaça. Tot l’espai serà de plataforma única i es mantindran els arbres actuals i els fanals ornamentals però equipats amb il·luminació LED. També s’hi instal·larà nou mobiliari urbà de qualitat, els escocells dels arbres seran permeables i transitables per evitar obstacles als vianants i el carril de circulació de vehicles serà amb paviment imprès com el de la plaça Vall del Castell. Romero explicava que a la plaça de l’Oli es vol assajar “un model d’intervenció de renovació urbana que afavoreixi la  prioritat per als vianants que, si té bon resultat, podríem implantar a d’altres espais del centre com el carrer del Carme, la plaça de Josep Anselm Clavé o el passatge Enric Regull”.

El pressupost de la renovació de la plaça de l’Oli és d’uns 345.000 euros (145.000 per a la renovació de xarxes de clavegueram i d’aigua i 200 per a la urbanització) i la previsió és que duri uns 6 mesos.

 

pujar inici

Accessibilitat