Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Les obres dels allotjaments per a gent gran de l’antic cinema Victòria finalitzen aquest semestre

07 de març de 2017

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat dels regidors d’Habitatge, Josep M. Martí, i Benestar Social, Ramon Zaballa, han visitat aquest matí les obres de l’edifici de 12 allotjaments tutelats per a gent gran de l’equipament que s’està construint al carrer del Migdia, cantonada amb el passatge d’Alcover, on hi havia l’antic cinema Victòria.

Es tracta d’un equipament de tres plantes, on les dues primeres acullen un total de 12 allotjaments per a persones grans i espais d’ús comunitari. Els allotjaments són de quatre tipologies diferents, d’entre 40 i 68m2, equipats amb cuina i menjador, bany i una o dues habitacions. La tercera planta és per a espais serveis comuns com la bugaderia, terrassa i sala d’activitats, així com la sala de màquines. Les obres, que avancen al ritme previst, han de finalitzar dins del primer semestre d’aquest 2017.

L’alcalde Pere Regull ha qualificat l’obra d’important per Vilafranca, “perquè és un equipament ben ubicat, adreçat a un sector vulnerable, la gent gran, que molts cops viu en pisos molt grans amb un elevat cost per a ells. En canvi, aquests allotjaments estan pensats a mida de les seves necessitats”
Regull ha destacat l’increment del parc d’habitatge social de Vilafranca amb la posada en funcionament d’aquest equipament amb allotjaments per a gent gran i els que s’estan construint també a la Casa Feliu. El regidor de Benestar Social, Ramon Zaballa, afegia que actualment un total de 96 habitatges socials es gestionen des de serveis socials, “als que hem d’afegir 5 habitatges a punt d’entrar en servei i 11 que ho faran properament, a més dels 19 que ja gestiona la Fundació Amàlia Soler i aquests 12 que avui visitem. A curt termini, entenem que Vilafranca pot donar resposta a les necessitats de la població actual”.

Des de les regidories d’Habitatge i Medi Ambient, Josep M. Martí ha assenyalat que l’edifici té reconeguda la qualificació energètica A, “això és destacable perquè garanteix un aïllament sense pèrdua d’energia tèrmica i suposa menys despeses en electricitat”. Martí també ha apuntat la importància dels espais i serveis comunitaris, especialment a la tercera planta, per facilitar la socialització dels residents.

Els criteris de selecció dels usuaris d’aquest equipament, gent gran autònoma i empadronada a Vilafranca, es concretarà juntament amb la Fundació Amàlia Soler, que en gestionarà la tutela.  

pujar inici

Accessibilitat