Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Les restes vegetals de l’esclafit del 31 d’agost es reaprofitaran a les zones enjardinades de Vilafranca

03 de octubre de 2022

Aquests dies s’estan realitzant els treballs de el trinxat de gran part de les restes vegetals que es van generar i retirar de la via pública a Vilafranca arran de l’esclafit que va patir la ciutat el 31 d’agost passat. En les darreres setmanes les branques i arbres que es van haver de retirar s’han anat recollint i apilant en un solar, i una trituradora especial de grans dimensions està reduint-les a triturat de poda.

Aquesta actuació permetrà convertir en un recurs el que inicialment era un residu. És el que s’anomena economia circular. El triturat de poda s’utilitza per aportar-lo en zones verdes, el que s’anomena “mulch”. El “mulch” consisteix en aportar una capa superficial de triturat d’esporga, que també pot ser d’altres possibles materials, per ajudar a conservar la humitat del sòl, i evitar la proliferació de males herbes. Així mateix, amb el pas del temps, el triturat es va descomposant, de manera que suposa un adob orgànic per als parterres on s’aporta, i una millora per al desenvolupament de les plantacions.

A banda d’afavorir l’economia circular, aquesta acció s’emmarca en els objectius del segell Biosphere que ostenta Vilafranca del Penedès com a destinació sostenible i en la lluita contra el canvi climàtic i per l’assoliment dels ODS 2030.

pujar inici

Accessibilitat