Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’Escola d’Enoturisme de Catalunya engega un nou curs amb voluntat d’esdevenir un centre de formació de referència del sector vitivinícola

22 de setembre de 2020

Aquest matí la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca, Xell Montserrat, i la directora de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, amb seu a l’edifici de l’Enològica de Vilafranca, Ester García, han donat a conèixer les novetats de l’inici de curs d’aquest centre municipal de formació. Aquest és el 3r any que el centre imparteix amb modalitat dual el Cicle Formatiu de Grau Superior de Guia, Informació i Assistència Turística especialitzat en enoturisme. Es tracta d’una formació professional reconeguda en el Pla de Formació de Catalunya. Ester Garcia ha definit com un “repte” tirar endavant un nou curs d’aquest cicle formatiu tenint en compte el moment actual de dificultats del sector turístic però un any més ha despertat força interès. A hores d’ara ja hi ha 13 de les 15 places plenes, una xifra superior a altres anys i es preveu que en les properes setmanes hi pugui haver noves incorporacions. L’alumnat, d’entre 18 i 52 anys, és força heterogeni. Al juny va sortir el primer grup de persones titulades després de superar el 2n curs del CFGS que és de dos anys. El 67% dels alumnes que van acabar estan treballant i més de la meitat ho fan en el mateix lloc on van fer les pràctiques amb modalitat dual. “Això vol dir que el cicle és una bona opció d’inserció laboral”, ha afirmat la directora.

L’Escola d’Enoturisme també es vol consolidar com un centre de formació de referència per al sector enoturístic i vitivinícola. Un dels objectius és adaptar-se a les necessitats formatives dels sectors tant del vi com del turisme i una de les seves demandes és la formació per assolir una competència més elevada en idiomes sobretot a l’hora de fer presentacions de productes. Per això, en l’àmbit de la formació contínua, aquest curs està previst impartir mòduls de 10 hores en anglès i en francès.

També en aquest àmbit de la formació contínua l’Escola d’Enoturisme ofereix d’octubre a desembre un mòdul sobre innovació del producte enoturístic anomenat “El turisme que ve. Innova el teu producte”. La directora apuntava que, malgrat la crisi, el turisme és un “sector força resilent però cal buscar noves propostes de producte per captar l’atenció de la clientela i saber-les vendre a la xarxa”, destacava Garcia. Aquesta formació sobre màrqueting i innovació, que serà 100% online,  preveu un acompanyament i assessorament del professorat a l’alumnat per tal que entre els mesos de gener i febrer el producte estigui ja al mercat.

Una altra iniciativa en l’àmbit de la formació contínua és el mòdul “Nous temps, nous reptes per les empreses del S.XXI, més enllà de l’empresa tradicional”, destinat a enfortir la marca en l’entorn digital i a les xarxes socials per gestionar la identitat de la marca empresarial i planificar una estratègia de promoció i comercialització efectiva de l’empresa.

Per la seva banda la regidora d’Educació, Xell Montserrat, remarcava l’aposta de l’Ajuntament de Vilafranca per fer possible l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, que promou la Formació Professional Dual, generant nous llocs de treball i que és capaç d’adaptar-se a les necessitats canviants del sector i a la formació en l’àmbit enoturístic. “Oferim una formació de molt alta qualitat i amb docents que són professionals de primer nivell en la seva especialitat per a una formació singular que en aquests moments no s’ofereix enlloc més”, ressaltava la regidora. Montserrat també ha posat èmfasi en la nova oferta formativa de l’escola, basada en la innovació i adaptació a la nova realitat en el sector turístic i enoturístic. “Aquest sector singularitza el nostre territori. Creant coneixement reforcem aquesta singularitat”, ha destacat.

pujar inici

Accessibilitat