Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’Escola d’Enoturisme de Catalunya, present a la fira Zona E de Vilanova

25 de abril de 2018

L’Escola d’Enoturisme de Catalunya, centre de titularitat municipal amb seu a Vilafranca del Penedès, està present fins demà dijous 26 d’abril a la Fira Zona Educació. Sortides educatives i professionals del Garraf, que se celebra a la plaça del Mercat de Vilanova i la Geltrú.
L’Escola d’Enoturisme de Catalunya estrena una formació especialitzada en el sector turístic: el Cicle Formatiu de Grau Superior de Guia, informació i assistències turístiques, l’únic a Catalunya que inclou el vessant enoturístic. Aquest cicle es començarà a impartir el proper curs 2018-2019 en unes instal•lacions especialment dissenyades amb aquesta finalitat i ubicades a l’edifici de l’Enològica, molt proper a les estacions de tren i de bus, i per tant, amb una molt bona connexió amb Barcelona i altres municipis de l’entorn proper.
Aquest nou CFGS incorpora els mateixos continguts que els altres cicles de promoció i guiatge turístic. Per tant, s’aprèn a dissenyar productes, crear plans de màrqueting i de comunicació, tècniques de relacions públiques i protocol relacionades amb el sector del turisme. Però, a més, inclou dos mòduls especialitzats en enoturisme: el de sommelier, adreçat als professionals de la restauració per adquirir, ampliar o actualitzar coneixements i el mòdul de coneixedor del vi i el cava de les DO a Catalunya -únic d’aquesta formació-, que permetrà conèixer l’evolució de la viticultura al nostre país, saber diferenciar les Denominacions d’Origen (DO) a Catalunya i la seva influència al territori, estar al dia de l’actualitat vinícola catalana, tant pel que fa a R+D com a noves propostes, reconèixer les característiques dels vins i caves catalans a partir del seu tast, entre molts altres aspectes. 
Per últim cal destacar que tota aquesta oferta formativa s’impartirà en la modalitat DUAL (alternant la formació entre el centre educatiu i l’empresa), per tal d’ajudar els alumnes a conèixer més de prop el sector en el que treballaran, per facilitar-los la futura incorporació el mercat de treball i millorar així la seva qualificació professional.

pujar inici

Accessibilitat