Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’escola Dolors Piera començarà el curs amb normalitat al nou edifici que està acabat

04 de setembre de 2007
El dia 31 d’agost es va fer la signatura de l’acta d’ocupació de l’edifici d’educació infantil de la nova escola Dolors Piera, que en els darrers mesos s’ha construït al barri de la Girada. Representants de la direcció del centre escolar, de l’Ajuntament de Vilafranca, de la Generalitat de Catalunya i de la construcció de l’obra van signar aquesta acta que permet l’ocupació de l’equipament per preparar el nou curs escolar. El proper 12 de setembre, el CEIP Dolors Piera iniciarà les classes amb normalitat amb la posada en funcionament de la zona d’educació infantil. La nova escola serà de dues línies d’educació infantil (P3, P4 i P5) i primària (de 1r a 6è de primària), si bé l’escola es desplegarà progressivament i aquest primer curs acollirà només nens i nenes de P3, P4 i P5, 1r i 2n.
Un cop feta aquesta signatura de l’acta d’ocupació, els usuaris de l’edifici ja poden accedir-hi per iniciar les tasques de preparació del nou curs escolar (col·locació de mobiliari, neteja, posada a punt del material...), tot i que encara s’hagin d’enllestir alguns detalls de l’obra que, fins que no estigui recepcionada no es pot considerar definitivament acabada.
La nova escola, que porta el nom de la pedagoga Dolors Piera, s’ha construït en una parcel·la de terreny de 7.413 m2 cedida per l’Ajuntament de Vilafranca al Departament d’Educació de la Generalitat a la zona d’equipaments de la Girada, entre l’avinguda d’Europa i la via del tren. L’escola se situa al costat de la llar municipal d’infants El Parquet i només separada d’aquesta per la prolongació de l’avinguda de Lluís Companys, a la Girada, que en el futur ha d’enllaçar per sobre del cobriment de la via amb el carrer de Tossa de Mar, al barri del Poble Nou. Al costat mateix, la Generalitat també hi ha de construir el nou institut d’ensenyament secundari, que portarà el nom de Marta Mata, en uns terrenys que ja han estat cedits per l’Ajuntament i formalment acceptats pel Departament d’Educació.
L’edifici comptarà amb 18 aules (6 per a educació infantil i 12 per a educació primària), gimnàs, menjador, cuina amb l’equipament corresponent, aules d’informàtica i de plàstica i biblioteca i espais d’administració i direcció del centre. El centre constarà de dos edificis un per a educació infantil i un altre per a primària, cadascun amb el seu respectiu pati independent, enllaçats pel vestíbul d’entrada. El gimnàs, les pistes esportives i la biblioteca tindran accessos independents de manera que es puguin utilitzar fora de l’horari lectiu de l’escola.
Una part de l’edifici tindrà accés independent per als Servei Educatius, és a dir, la inspecció del Departament d’Educació, l’Equip d’Assessorament Psicopedagògic i el Centre de Recursos Pedagògics, serveis que són d’abast comarcal i que actualment ocupen espais de l’edifici dels antics Jutjats, a la plaça del Penedès.

pujar inici