Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’espai jove La Nau presenta la seva programació de Nadal i d’Hivern amb més de 30 activitats diferents

18 de desembre de 2019

Del 21 de desembre al 4 de gener, coincidint amb el període de vacances escolars de Nadal, des de l’espai jove La Nau s’ofereix una proposta variada d’activitats per a diferents franges d’edat, adreçada a joves de 13 a 30 anys.
Es trenca amb la programació habitual i es proposen activitats noves, combinant la part més lúdica i festiva amb la part formativa i educadora. 
Durant aquest període s’amplia l’horari habitual de la Nau, així mateix els Happy Fridays, el programa d’activitats d’oci alternatius dels divendres tarda instaurats aquesta tardor a La Nau per als joves adolescents, s’amplien i no només seran els divendres els dies d’activitats de lleure sinó que també altres tardes es podrà gaudir d’activitats dinamitzades.
El regidor de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca, Miquel Medialdea, ha explicat que totes les activitats que s’ofereixen a La Nau estan pensades tenint en compte les inquietuds de les persones joves que acudeixen a l’equipament, però també des de les propostes que s’articulen a partir de la tasca dels altres programes i serveis de Joventut, com el SIAJ o el Punt d’Informació als instituts (PIDCES). Algunes activitats tenen més continuïtat com el Club de lectura o el Teatre i d’altres es van ajustant als gustos canviants dels joves. Medialdea ha mostrat la seva satisfacció perquè “a gairebé 1 any de l’obertura de la Nau, la programació es va consolidant per als joves i les entitats de Vilafranca van tenint La Nau com el referent d’espai per a joves de la vila”
La responsable de La Nau, Núria Albornà, ha destacat que en aquesta programació nadalenca s’ofereixen cursos de més llarga durada com el “Curs d’Iniciació al Monitoratge de Lleure” i el de “Manipulació d’Aliments”, tots dos cursos sol•licitats pels joves. En aquest aspecte explicava que “les activitats que programem tenen en compte el que ens demanen els i les joves i també en fem de noves per tal d’arribar a tota la diversitat i perfils de joves que fins ara no acudien a La Nau”
A la programació de Nadal es proposen 9 activitats noves per a joves de 13 a 17 anys; de les quals 6 són amb prèvia inscripció i 3 són d’accés lliure; i 3 activitats amb inscripció per als joves de 16 a 30 anys.
Tot just acabat el Nadal, La Nau posarà en marxa la programació d’Hivern. Aquest ja serà el tercer trimestre consecutiu de propostes trimestrals del nou espai jove. L’objectiu per aquest 2020 és consolidar la programació trimestral de La Nau, que els i les joves sàpiguen que els quatre trimestres de l’any des del nou equipament juvenil s’ofereix tot un ventall de propostes i que cal estar alerta per anar consultant les programacions trimestre a trimestre.
Són un total de 22 activitats: 9 per a joves de 13–17 anys i 13 per a joves de 16 a 30 anys. 
El cap del Servei de Joventut, Ruben Calvo, assegurava que des de Joventut es busca “reforçar la diversitat dels àmbits i la implicació dels diferents serveis que també treballen amb les persones joves, de manera que des de La Nau es consolidin totes les polítiques de Joventut que es porten a terme, esdevenint un espai central i visible.”
Les activitats que requereixen d’inscripció tenen places limitades. Per consultar tota la informació detallada de cada activitat i realitzar la inscripció, cal anar al web joventut.vilafrancat.cat (a l’apartat de l’Espai Jove La Nau).
Cal tenir en compte que La Nau durant aquests dies de vacances de Nadal obrirà en el seu horari ampliat de vacances: matins de dilluns a divendres de 10 a 14h i tardes de dilluns a dissabte de les 17 a les 22h (els dies 24 i 31 de desembre tancarà a les 19.30 h). Restarà tancat els festius: 25 i 26 de desembre i 1 i 6 de gener. A partir del 7 de gener ja tornarà a obrir en l’horari habitual de tardes de 16.30 a les 21.30h de dilluns a divendres, i els dissabtes de les 10 a les 14h i de les 17 a les 21.30h.

pujar inici

Accessibilitat