Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’Espai Jove La Nau, un dels 6 primers a rebre la qualificació “Equipament 2030”

19 de gener de 2023

Ahir al migdia l’Espai Jove La Nau va rebre la visita del Cap de l’Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona, Roberto Pescador, on va estar acompanyat pel regidor de Joventut, Miquel Medialdea. El motiu de la visita va ser conèixer l’equipament i les activitats que s’hi duen a terme adreçades a la població juvenil de Vilafranca, després que l’espai juvenil vilafranquí hagi sigui un dels 6 primers equipaments de la demarcació de Barcelona que ha rebut el distintiu “Equipament 2030” que concedeix la Diputació de Barcelona.

“Equipaments 2030: responsables i educadors” és un projecte transformador que desenvolupa l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut de la Diputació de Barcelona i té l’ambició estratègica de posicionar els equipaments i espais municipals educatius, esportius i juvenils com a referents educadors en els valors i els principis d’inclusió, diversitat, no-discriminació, interculturalitat, equitat de gènere, igualtat de drets, participació democràtica i ciutadania activa i, alhora, com a referents de modernització arquitectònica, de sostenibilitat energètica i de responsabilitat mediambiental. En definitiva, els equipaments han de complir quatre pilars bàsics: participació, accessibilitat, igualtat i sostenibilitat.

El regidor de Joventut, Miquel Medialdea, es va mostrar satisfet que La Nau sigui un dels primers equipaments de la demarcació de Barcelona a assolir la qualificació. “És un reconeixement a la feina feta i la que volem seguir fent. La Nau compleix perfectament els quatre pilars i estem convençuts que no serà l’únic equipament de Vilafranca que l’obtindrà”, va dir el regidor.

Per la seva banda, Roberto Pescador explicava que “Equipaments 2030: responsables i educadors” és un dels 21 projectes transformadors que ha engegat la Diputació de Barcelona per tal de complir els objectius de desenvolupament sostenible i l’Agenda 2030. “La Nau està perfectament alineat amb els quatre pilars en què es basa el projecte i pot ser un exemple per a altres municipis. Des de la Diputació volem acompanyar els municipis perquè els seus equipaments vagin pel mateix camí”, afirmava.

pujar inici