Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’exposició Consum conscient arriba a Vilafranca

14 de novembre de 2023

Del 22 de novembre al 20 de desembre, coincidint amb el Black Friday i amb les dates de les compres de Nadal, es podrà visitar a l’Espai Jove La Nau l'exposició Consum Conscient, cedida per la Diputació de Barcelona.

L’exposició, que és itinerant, pretén transmetre a la gent jove la necessitat de realitzar un consum responsable i donar a conèixer, de forma lúdica i divertida, mitjançant una realitat paral·lela tipus scape room i, amb un llenguatge ple de paraules inventades, l’aprenentatge d’aspectes clau que s’han de tenir en compte a l’hora de realitzar una compra o contractar un servei, com ara: 

a)    Informar-se. L’exposició desperta les ganes d’obtenir una informació veraç que ens permeti conèixer les característiques dels productes/serveis que comprem i les condicions de compra i d’ús.

b)    Llegir. A l’exposició, el públic comprova que la lectura és necessària per entendre i gestionar condicions, devolucions, garanties, etc.

c)    Guardar. L’exposició mostra la importància de guardar els comprovants que ens ajudaran, si cal, a reclamar, fer devolucions, aconseguir informacions, etc.

d)    Reclamar. A l’exposició es coneixen quins són els drets de la persona consumidora front a una reclamació.

Durant la visita s’haurà de fer ús del mòbil i d’una web-app per controlar l’evolució del joc, la resolució de reptes, els temps de participació, les puntuacions i les recompenses. Aquesta proposta expositiva apel·la directament a l’experiència fent que les persones usuàries llegeixin, pensin i actuïn en tot moment.

L’exposició es podrà visitar lliurement, en l’horari d’obertura de l’equipament La Nau, de dilluns a divendres de 17 a 21h i dissabtes de 10 a 14h

D’altra banda, es concertaran visites-taller guiades, dirigides a alumnes de 3r i 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius, a petició dels centres educatius, en dates convingudes amb el programa PIDCES del Servei de Joventut.

Finalment, divendres 24 de novembre, en el marc del Black Friday, a les 17.30h, es farà una visita-taller oberta als nois i noies que assisteixin a l’Espai La Nau.

pujar inici