Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès acull l’exposició “EN ESCENA, Mirades femenines sobre la representació de les sexualitats a la cultura audiovisual “

23 de novembre de 2022

L'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès (HCAP) acull l'exposició "EN ESCENA, Mirades femenines sobre la representació de les sexualitats a la cultura audiovisual", creada per l'Observatori de les dones en els mitjans de comunicació i impulsada i organitzada per l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès. Es podrà visitar del 18 de novembre al 2 de desembre al passadís principal de l'hospital. Aquesta exposició forma part de la programació en el marc del 25N, Dia internacional per a l'erradicació de les violències masclistes de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.


Sobre l'exposició

Davant el que reflecteixen les dades sobre el consum de pornografia entre la població jove, l'Observatori de les dones en els mitjans de comunicació ha creat aquesta exposició amb l'objectiu de:

  • Afavorir la divulgació de creacions visuals que qüestionin les normatives d'una sexualitat basada en l'espectacle i la dominació.
  • Incentivar la pràctica interpretativa i crítica en relació amb els models i les narratives hegemònics.
  • Donar a conèixer propostes estètiques innovadores que donen visibilitat al desig femení i a la negociació i al respecte pel que fa a l'experiència de les sexualitats i els plaers.

L'exposició compta amb 9 plafons i una proposta audiovisual.


 L'Observatori de les dones en els mitjans de comunicació

L'Observatori de les dones en els mitjans de comunicació és una instància de participació ciutadana impulsada per diferents ajuntaments (entre els que es troba l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès). Té l'objectiu de promoure una cultura crítica en relació al paper de les dones en els mitjans de comunicació.

El Consorci Sanitari de l'Alt Penedès-Garraf compta amb tres espais en els seus centres, destinats a acollir aquest tipus de propostes, amb l'objectiu d'afavorir i implicar-se en donar visibilitats a temes d'interès social.

pujar inici