Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’Institut Oftalmològic Tres Torres revisa un total de 102 persones a Vilafranca

05 de novembre de 2018

Des de fa cinc anys l’Institut Oftalmològic Tres Torres visita Vilafranca al mes d’octubre oferint les revisions oftalmològiques a totes aquelles persones que ho desitgin.
És important realitzar un examen oftalmològic complet als 40 anys tot i no presentar símptomes oculars o visuals perquè, d’una banda, hi ha malalties oftalmològiques que s’inicien en aquest moment de la vida i al principi poden passar desapercebudes, com el glaucoma, les cataractes, la retinopatia diabètica o la degeneració macular associada a l’edat (DMAE). El pronòstic millora si el diagnòstic és precoç i, d’aquesta manera, s’eviten complicacions irreversibles. D’altra banda, és necessari perquè hi ha signes oculars que poden ser el punt d’inici d’un diagnòstic d’una malaltia sistèmica que requereixi un tractament.
L’IOTT va ser a la rambla de Sant Francesc fent les revisions oftalmològiques del 22 al 26 d’octubre en horari de matí i tarda. El nombre total de persones ateses va ser de 102, de les quals un 61,76% eren dones i un 38,24% homes.
Pel que fa a les edats, van des dels 40 als 90 anys, essent la franja més nombrosa entre els 51 i els 80 anys. En les revisions es van detectar un 3% de persones amb possible Glaucoma (PIO alta), un 16% amb possible DMAE i un 80% amb cataracta o principi cataracta
Des de la perspectiva de la promoció i la prevenció en temes de salut, aquestes iniciatives ajuden a detectar i prevenir qualsevol malaltia que pugui afectar la qualitat de vida de la ciutadania. 

 

pujar inici