Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Lliurament de diplomes del curs de Sommeliers impartit per la WINEBS

21 de novembre de 2018


L'alcalde de Vilafranca i president de The Wine School Foundation, Pere Regull, i el degà de la facultat d'Enologia de la Universitat Rovira i Virgili, Joan Miquel Canals, van lliurar dimarts a la tarda els diplomes del curs de sommelier professional que s'ha dut a terme els dos darrers anys a la WINEBS, amb seu a l’edifici de l’Enològica de Vilafranca.
El curs, realitzat entre 2016 i 2018, va finalitzar el passat mes de setembre amb els exàmens de recuperació. Han superat el curs i han obtingut diploma de sommelier professional 13 dels 15 alumnes que l’han cursat.
En l’acte de cloenda i lliurament de diplomes, l’alcalde Pere Regull va expressar la satisfacció de poder lliurar els diplomes d’aquest grau superior manifestant que és un dels objectius de l’escola “posar Vilafranca al mapa no sols pel ser capital vitivinícola sinó per la formació en matèries que hi estan relacionades”. Per Regull, és fonamental que els equips directius i comercials dels cellers i caves petits i mitjans estiguin formats “per sortir a vendre al món. Els sommeliers són importants a l’hora de vendre el producte. Gràcies a l’acord amb la Universitat Rovira i Virgili fem realitat l’objectiu de portar estudis universitaris a Vilafranca. Històricament la gent del Penedès havia d’anar fora a fer aquests estudis. Ara estem possibilitant que surti gent preparada que pugui ajudar les empreses petites i mitjanes a competir d’igual a igual amb les grans empreses”.
Per la seva banda, el degà de la facultat d'Enologia de la Universitat Rovira i Virgili, Joan Miquel Canals, va afirmar que Vilafranca és l’epicentre de la vitivinicultura catalana i “la seva posició geogràfica estratègica i les instal•lacions i facilitats que ens ha posat Vilafranca ha fet que traslladéssim aquí un curs com el de sommeliers que funciona des de fa més de 10 anys”.

 

pujar inici