Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’Orquestra de Cambra del Penedès obre diumenge la temporada de música a l’Auditori de Vilafranca amb La Serenata per a cordes de Txaikovski

27 de setembre de 2016

El conveni de col•laboració dóna continuïtat a la feina de dinamització de la música clàssica.

Gràcies a la col•laboració amb l’Agrícol hi haurà el dissabte una audició comentada.

Al final del concert hi haurà degustació de producte del Celler Mas Comtal.
Aquest diumenge 2 d’octubre, a les 7 de la tarda, s’inicia la temporada de música a l’Auditori de Vilafranca amb La Serenata per a cordes de Txaikovski a càrrec de l’Orquestra de Cambra del Penedès. 
Conveni de col•laboració amb l’Orquestra de Cambra del Penedès
L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès ha signat avui dimarts un conveni amb l’Orquestra de Cambra del Penedès per treballar conjuntament amb l’Auditori Municipal la dinamització de la música clàssica, el treball conjunt i participatiu amb les escoles de música i la consolidació del públic ja creat.
Aquest conveni dóna continuïtat a la feina que conjuntament l’Auditori i l’OCP van començar l’any 2011 amb la residència i assegura una programació de música estable i de qualitat, a més d’una dinamització del teixit musical de la vila.
Així, l’Orquestra de Cambra del Penedès inicia la seva cinquena temporada musical a l’Auditori Municipal.

El repertori per a orquestra de corda simfònica compta amb pocs exemples d’esser considerats obres mestres d’aquest subgènere orquestral. És el cas de les dues obres incloses en aquest primer concert de la temporada, peces de referència d’aquest repertori, dels dos autors que són unànimement considerats els dos compositors russos de referència del segles XIX i XX respectivament: Txaikovski i Stravinski.
La Serenata per a cordes  de Txaikovski és probablement la més cèlebre de totes les peces d’aquest gènere, i una de les més apreciades del seu autor. Una peça que respira tots els elements característics del Txaikovski madur: lirisme, elegància, un sentit únic per la melodia, cites al folklore rus, i, és clar, aquell punt de melangia tan propi del seu llenguatge.
El Concert en re per a cordes de Stravinski, anomenat també “Basel concerto” per haver estat encarregat per l’orquestra d’aquesta ciutat Suïssa, és un dels darrers exemples del Stravinski neoclàssic. Una obra d’una escriptura d’un marcat to sobri, repleta d’enginyosos jocs rítmics i alhora amb un punt líric en el segon moviment.
Al final del concert el celler Mas Comtal oferirà una degustació de  Mas Comtal 20 aniversari Brut Nature Reserva.

Per saber-ne més!
Assaig obert
Dissabte 1 d’octubre a partir de les 10.00h a l’Auditori Municipal
Audició comentada a l’Agrícol
Dissabte 1 d'octubre a les 19.00 audició comentada a càrrec de Joan Cuscó i Clarassó dins del cicle "A l'Agrícol parlem de música" http://agricol.cat/

Abona’t a la clàssica amb l’OCP – Viu la clàssica amb l’OCP!
Fins el dia 29 de setembre (aquest dijous serà l’últim dia) es pot adquirir a la taquilla de Cal Bolet un abonament especial.  Els 5 concerts de l’Orquestra de Cambra del Penedès de l’Auditori Municipal i de l’Auditori de Vinseum per només 40€.  S’aconsegueix un estalvi de 47€.
L’abonament es pot adquirir a la taquilla de Cal Bolet aquest dijous de 18 a 20h.

pujar inici

Accessibilitat