Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Marcel Esteve destaca el paper de la Policia Local com a “garant de la seguretat, la llibertat i la justícia” en l’acte commemoratiu de la seva festa patronal

04 de octubre de 2007
L’acte, que va estar presidit per l’alcalde de Vilafranca Marcel Esteve i comptava amb la presència de diversos membres del consistori, va congregar una nodrida representació dels integrants de la Policia Local i la presència de representants d’altres cossos de seguretat i protecció civil com la Guàrdia Civil, els Mossos d’Esquadra i els Bombers de la Generalitat.
Després de la benvinguda per part del regidor de Seguretat Ciutadana Joan Pareta, l’inspector en cap de la Policia Local Jordi Alemany va prendre la paraula per explicar que la ciutadania reclama la mobilització dels agents per les més variades qüestions i que això es dóna “perquè els instruments de control social informal, els valors i la configuració de la societat han patit canvis importants en els darrers temps”.
A continuació i com ve sent habitual en els darrers anys, es va fer un reconeixement especial a persones i institucions que han col.laborat amb la Policia Local així com a agents integrants del cos que han tingut actuacions rellevants en el darrer any.
En el parlament de cloenda de l’acte, l’alcalde de Vilafranca Marcel Esteve va reiterar el veritable canvi funcional de la Policia Local: de mantenidora de l’ordre públic a vetlladora dels drets i llibertats de la ciutadania. En aquest sentit l’alcalde destacava el paper de “garants de la seguretat, la llibertat i la justícia” que exerceixen els agents. Esteve va emfasitzar la voluntat municipal de continuar treballant per assolir una millor organització, infrastructura i recursos per a la Policia Local a partir de les noves dependències que està previst construir l’any vinent al parc de Llevant. Arran de l’arribada dels Mossos d’Esquadra a partir de l’1 de novembre i el relleu que prendrà a la Guàrdia Civil en matèria de seguretat ciutadana, l’alcalde va voler remarcar la col.laboració i el treball conjunt que havia existit sempre amb aquest cos i va desitjar que la col.laboració que ja s’ha iniciat amb la Policia de la Generalitat sigui també fructífera en el futur.

RELACIÓ DE PERSONES DISTINGIDES EN L'ACTE
A l’agent jubilat Juan Pacheco Figueroa per la seva trajectòria professional i la seva dedicació i servei al llarg dels anys, en una tasca que implica la bona imatge de servei de la Policia Local.
Al Sr. Carlos Ranera Frauca, psiquiatra del Centre de Salut Mental de Vilafranca del Penedès, per la col·laboració i sensibilitat que ha demostrat en els problemes humans i mèdics plantejats a instàncies d’aquesta Policia Local.
Al Cos de la Guàrdia Civil per la seva implicació en la seguretat d’aquesta Vila i la eficaç col·laboració i coordinació amb aquesta Policia Local.
A l’agent Pedro Sosa Sosa per la seva excel·lent trajectòria professional i la seva implicació en l’aplicació dels procediment informàtics.
A la agent Rossi Serrano López pel desenvolupament del Projecte d’Educació Viària que ha produït una meritòria acollida en les escoles de la Vila.
Al sergent Alfred Rodríguez Martínez i a l’agent Lluís Soler Expósito per la seva decidida intervenció que va impedir el suïcidi d’un jove.
A l’agent Xavier Caballero González i a l’agent interí Juan Antonio Ferrer Girón per la detenció d’un individu que estava en la situació de recerca i detenció amb el perill afegit de tractar-se d’un cas de violència de gènere.
Als agents Ismael Gamero Hernández i Yuri Ferreira Pascual pels diversos serveis de seguretat ciutadana relacionats amb el tràfic de substàncies estupefaents.
Al caporal Juan Vicente Alcalà Rodríguez i als agents Francesc Xavier Aubi Garcia, Yuri Ferreira Pascual i Jordi Garcia Rodríguez, un d’ells fora de servei, per la detenció de dos individus que acabaven de robar amb intimidació a una ciutadana.
Al caporal Manuel Gavira Villarubia i a l’agent José Doblas Ramos per la investigació amb motiu de diversos robatoris en l’interior de vehicles comesos a la Vila i la detenció dels presumptes responsables.

pujar inici

Accessibilitat