Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Mercaderies i del Clot de Moja tindran connexió de banda ampla a partir del març

04 de febrer de 2016

 

Els alcaldes de Vilafranca, Pere Regull, i d’Olèrdola, Lucas Ramírez, acompanyats del gerent de Fibra Penedès, Jordi Bastardas, han presentat el projecte que veurà aviat la llum per implantar la fibra òptica i per tant, la connexió de banda ampla, als polígons industrials del sud de la variant de la N-340. Aquests polígons són el de Mercaderies, al terme municipal de Vilafranca i el del Clot de Moja, al terme d’Olèrdola, i amb la previsió que ben aviat es pugui estendre als polígons Domenys I i Domenys II.

Jordi Bastardas explicava que el projecte de l’empresa Fibra Penedès parteix de l’experiència de Wifi Penedès, que ja està donant servei a unes 2.000 famílies de 28 municipis de l’Alt Penedès. “Som alternatius i independents dels grans operadors de telefonia i volem oferir el servei de banda ampla allà on ells no estan arribant”. Bastardas afirmava que estan oferint ja un bon servei a empreses i professionals des de 2012 amb una infrastructura pròpia i no depenent dels grans operadors. “Esperem d’aquí poc poder oferir una connexió d’un giga, una connexió més que digna per donar servei a les empreses. La nostra oferta pot comportar un estalvi de fins al 70% en les despeses de telefonia”, afirmava. El gerent de Fibra Penedès remarcava que a partir dels mes de març s’espera ja poder oferir serveis bàsics i en pocs mesos donar el màxim servei que permeti la xarxa “que sempre serà a un nivell més alt que els grans operadors”.

Per la seva banda, l’Alcalde Pere Regull posava èmfasi en la necessitat que els municipis que tenen polígons industrials “estiguem en primera línia en noves tecnologies. Com més serveis oferim, podrem ser més competitius respecte a d’altres territoris i atraure empreses”. Regull exposava que la proposta de Telefónica per implantar la fibra òptica a Vilafranca no arribava a les zones residencials de baixa densitat ni als polígons industrials. “Des de l’Ajuntament els vam exigir més, però ni en la seva darrera proposta arribaven als polígons. Si no volem que se’ns en vagin les empreses, hem de facilitar-los aquests serveis perquè al cap i a la fi són les que donen feina i riquesa al territori. És d’agrair que els petits operadors apostin per oferir-los allà on no arriben els grans”, reblava l’Alcalde.

L’Alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, remarcava que al voltant de Vilafranca hi ha zones industrials “potents i ben comunicades i no pot ser que per una mancança tecnològica anem coixos. Estem encantats de poder col.laborar perquè fer uns polígons atractius i que les empreses que ja tenim no marxin”.

Unes 200 empreses dels polígons de Mercaderies, Clot de Moja, i més endavant de Domenys I i Domenys II, podrien beneficiar-se del servei en breu i amb el desplegament de la fibra òptica a través de la carretera C-15, estendre-ho a bona part de la comarca.

 

pujar inici

Accessibilitat