Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Més de 400 joves participen en l’activitat Canvi de Marxa de sensibilització sobre els accidents de trànsit

19 de gener de 2018

Per 4t any consecutiu ha tingut lloc a Vilafranca l’activitat Canvi de Marxa, organitzada per la Fundació Mutual de Conductors, amb la col.laboració de la Policia Local de Vilafranca i del servei de Joventut de l’Ajuntament. Enguany hi ha participat uns 400 joves de 3r i 4t d’ESO i de Batxillerat de centres de Vilafranca. l’objectiu és sensibilitzar els joves sobre la perillositat d’algunes conductes que poden causar accidents de trànsit.
El regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort, ha explicat que és important que aquests joves, que tenen força proper el fet de treure’s el carnet de conduir participin en aquesta activitat. “És una activitat colpidora, on representants de diferents col.lectius dels cossos d’emergències i víctimes d’accidents expliquen casos reals i vivències personals per tal de conscienciar els joves de la perillositat de certes conductes com conduir sota els efectes de l’alcohol i drogues, manipulant o parlant pel mòbil, sense cinturó o amb excés de velocitat. Les imatges i els testimonis són colpidors i és del que es tracta”, ha dit Montfort.
El regidor ha recordat que la Policia Local fa campanyes d’educació viària a les escoles, entre els joves i darrerament també a la gent gran.
Per la seva banda el president de la Fundació Mutual de Conductors, Joan Badenes, explicava que la fundació porta aquesta activitat per tot Catalunya per tal de conscienciar que “la majoria dels accidents es poden evitar i que conduint es pot rebre o fer molt de mal. Els accidents passen en dècimes de segon però les conseqüències són per a tota la via. La vida és molt llarga però depèn de les nostres accions que sigui curta”.
L’activitat Canvi de Marxa combina teatre i imatges reals d’accidents amb testimonis personals i directes de membres de la Policia Local, dels Bombers, del SEM, d’afectats per accidents de trànsit i de familiars d’afectats per accidents.

pujar inici

Accessibilitat