Ajuntament de Vilafranca del Penedès
>> INCIDÈNCIA DEL SERVEI DE LA WEB MUNICIPAL

Per motius aliens a l'Ajuntament de Vilafranca, alguns serveis de la web municipal no estan operatius. Estem treballant per restablir-los al més aviat possible. Disculpeu les molèsties.

Notícia

Nombrós públic a la xerrada-col•loqui sobre el verd urbà

10 de març de 2020

Una quarantena de persones van assistir dijous passat a la xerrada-col.loqui sobre el paper del verd urbà a les zones urbanes, organitzada per l’Ajuntament de Vilafranca i que va anar a càrrec de l’enginyer agrònom i autor del llibre Arbres de Vilafranca, Xavier Fàbregas. L’acte va comptar amb la presència dels regidors d’Urbanisme, de Projectes Estratègics i Mobilitat, i de Via Pública, Francisco Romero, Aureli Ruiz i Ricard Rafecas, i de nombrosa representació de professionals del món de l’arquitectura i l’urbanisme al Penedès.
El ponent va aprofundir i va donar dades referents al valor de l’arbrat en les zones urbanes. Es va posar en debat la necessitat de ser respectuosos amb les tasques de manteniment, com la poda, per tal que els grans exemplars puguin oferir els avantatges pels quals és interessant que estiguin a les zones urbanitzades. Fàbregas va posar exemples de la importància de les zones verdes, com espais on ens sociabilitzem gaudint de l’entorn, i va donar exemples de projectes concrets, amb alt grau d’enjardinament, i en els quals es prioritza la sostenibilitat atenent a la importància de pensar en la recollida de l’aigua o el manteniment posterior.
En definitiva, Xavier Fàbregas va posar en valor la necessitat de conservar la natura propera a les zones on vivim, així com la conveniència de “deixar entrar” o crear zones verdes dins les superfícies urbanes, per fer les zones on vivim més humanes, sostenibles i saludables.

pujar inici

Accessibilitat