Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Nou cicle de conferències “Llibres de capçalera”

29 de octubre de 2007
Les quatre novel·les esmentades, que s’han convertit en referents intel·lectuals del segle XX especialment en el camp de les distopies, han estat elegides pel fet que van ser capaces de captar els perills inherents als somnis de transformació revolucionària de la societat i als poders absoluts de qualsevol signe. A més, són obres que s’han popularitzat gràcies a les adaptacions que n’han fet per al cinema i la televisió.
El dijous 8 de novembre, a les vuit del vespre, s’inaugurarà el cicle d’enguany amb una conferència sobre la novel·la Un món feliç, d’Aldous Huxley, a càrrec de Martina Escoda. I continuarà el proper dijous, dia 15 de novembre, a la llibreria l’Odissea, amb amb la conferència sobre la mítica novel·la 1984, de George Orwell, a càrrec de la professora Maria Eugènia Sebastiàn. Les dues conferències restants tindran lloc els dies 22 i 29 de novembre i versaran sobre La taronja mecànica, d’Anthony Burgess, i sobre Fahrenheit 451, de Ray Bradbury.

Pel que fa precisament a La taronja mecànica, les persones interessades a conèixer la magnífica versió cinematogràfica que va fer Stanley Kubrick, el Cine Club Vilafranca ha programat la projecció d’aquest film el dia 8 de novembre, a les 20:00 h. i a les 22:20 h., al cinema Casal.
Per acabar, cal dir que al final de cadascuna de les conferències s’oferirà una copa de cava als assistents per gentilesa de Caves Nadal.

pujar inici

Accessibilitat