Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Nou programa d’accions formatives a mida per adaptar-se a les necessitats empresarials

09 de octubre de 2019

L’Ajuntament de Vilafranca, a través del servei d’Ocupació, i l’empresa XTA (Xarxa de Telecomunicacions Alternatives SL) presenten una nova iniciativa de promoció de l’ocupació en el marc del programa que impulsa la Diputació de Barcelona Formació a mida per adaptar-se a les necessitats de les empeses. Aquesta col·laboració permetrà dissenyar i portar a terme accions formatives a mida, que donin resposta a les necessitats de l’empresa de cobrir llocs de treball, actualment vacants per manca de perfils professionals qualificats específics.

El regidor d’Ocupació de l’Ajuntament vilafranquí, J. Manel Montfort, i el gerent de XTA, Jordi Bastardas, han explicat que en aquest cas es durà a terme el curs Tècnic/a en telecomunicacions (instal·lació de xarxes de fibra òptica, xarxa, antenes, atenció al client, prevenció de riscos laborals,...).

Aquest programa inclou una part formativa dissenyada a mida de les necessitats de l’empresa i el compromís de contractació de com a mínim el 50% de les persones formades. El regidor de Promoció Econòmica, Joan Manel Montfort, ha explicat que aquesta és la primera experiència del programa a Vilafranca, assenyalant la implicació de l’empresa que “es fa càrrec de la formació específica de l’alumnat amb un segment teòric i un de pràctic, i que quan finalitzi la formació contractarà almenys el 50% de l’alumnat format”. El gerent d’XTA, Jordi Bastardas, va proposar al servei d’Ocupació la necessitat d’incorporar a la seva empresa persones formades, en el perfil professional d’oficial de 1ª, 2ª i/o tècnic/a de telecomunicacions. El curs consta de 84 hores teòric-pràctiques que es faran a les aules de La Fassina, i 156 hores de pràctiques que es realitzaran a la mateixa empresa XTA, en horari de matí. S’iniciarà el proper 28 d’octubre i finalitzarà a finals de desembre.

El curs s’adreça a persones majors del 18 anys en situació d’atur laboral i inscrites als Serveis Local d’Ocupació, amb coneixements i/o experiència en l’àmbit de la lampisteria i/o de la informàtica.
 

Més informació

Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Vilafranca
Av. Catalunya, 22 - recinte La Fassina
Tel. 938 171 995

Oficina Municipal de Treball
Pl. Penedès, 4, baixos
Tel. 938 172 447

Preinscripcions en línia
[email protected]

pujar inici