Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Vilafranca del Penedès millora el servei de bus urbà

28 de juny de 2021

Aquest dilluns al migdia el regidor de Projectes estratègics i Mobilitat de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, Aureli Ruiz, i el director general d’Autocars del Penedès, Josep Sivill, han presentat el nou servei de bus urbà que aquesta empresa penedesenca començarà a oferir a la Vila a partir d’aquest dijous 1 de juliol. El regidor ha explicat que, un cop finalitzat el període de l’anterior concessió del servei de transport en bus urbà, l’Ajuntament de Vilafranca va obrir una nova convocatòria que va finalitzar amb l’adjudicació del servei a Autocars del Penedès, SA per un període de 10 anys.
Ruiz remarcava que un dels punts importants de la nova gestió és  la renovació dels vehicles i la seva imatge. “Els vehicles passaran a ser híbrids de nova generació d’acord amb els objectius de sostenibilitat i respecte al medi ambient que tenim per a tota la gestió municipal. La imatge també és més moderna, amb el color vi corporatiu de l’Ajuntament i el logo amb la V que ens identifica com a capital del vi”, ha destacat el regidor.

Per la seva banda, Josep Sivill s’ha mostrat satisfet que Autocars del Penedès sigui l’operador del servei a Vilafranca i ha explicat que la flota constarà de 3 vehicles híbrids, un per a cadascuna de les dues línies i un tercer de substitució. Actualment ja es disposa d’un d’aquests vehicles híbrids i els altres dos entraran en servei abans de final d’any. “Volem generar un canvi de maneres de fer, més enfocat a les persones, sent més comunicatius i transparents i socialitzant el servei i fent-lo més sostenible”, ha afirmat. De moment el servei es manté amb les dues línies i els circuits actuals amb voluntat de ser flexible i adaptat a les persones. Una de les novetat d’aquest nou concepte de servei més eficient i sostenible, a partir del mes d’agost els diumenges i dies festius el servei passarà a ser “a la demanda”, és a dir, la persona usuària haurà de trucar per telèfon, enviar un correu electrònic o mitjançant una aplicació mòbil per demanar que el bus la reculli per la parada concreta a l’hora de pas assignada per aquella parada.

Els busos seran accessibles i comptaran amb pantalles informatives a l’interior dels vehicles i les parades principals disposaran de tòtems amb informació a temps real.

Autocars del Penedès, una empresa familiar d’arrels vilafranquines amb caràcter innovador i voluntat d’oferir servei de proximitat, té previst anar incorporant progressivament altres millores durant aquest mateix exercici, amb l’objectiu que el transport municipal acabi sent un servei proper, eficient, modern, àgil i sostenible.

Bus Comunicador
El regidor de Mobilitat ha explicat que una iniciativa per apropar el nou servei a la ciutadania serà la presència les tardes dels dies 28, 29 i 30 de juny d’un Bus Comunicador d’Autocars Penedès a tots els barris de la Vila. Totes les persones que ho desitgin podran accedir al bus on el personal de l’empresa, a banda de fer una petita presentació, atendrà les consultes que els facin.

Aureli Ruiz ha recordat que les persones majors de 65 anys i les persones amb mobilitat reduïda continuaran disposant de la gratuïtat del servei i que el nou contracte s’alinea amb els objectius de millora contínua de la certificació Biosphere que ostenta Vilafranca del Penedès.

ODSODs3ODS7ODS8ODS11ODS12ODS13ODS15ODS17

pujar inici

Accessibilitat