Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Nova edició del cicle Veus Paral•leles al Claustre de Sant Francesc

21 de juny de 2016

Dimarts 28 de juny, a les 9 del vespre, tindrà lloc al claustre de Sant Francesc una nova edició del cicle Veus Paral•leles. Enguany hi participaran tres poetes de llengua catalana i tres poetes grecs i porta per títol De Súnion a Sant Pere de Rodes: sis poetes.
El Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca i la Institució de les Lletres Catalanes organitza des de l'any 2003 el cicle de poesia Veus Paral•leles on poetes de fora les terres de parla catalana i poetes de l'àmbit lingüístic català reciten la seva poesia en la pròpia llengua en un joc de veus paral•leles. Des de 2013 són sis els poetes participants: tres de fora les terres de parla catalana i tres de l’àmbit lingüístic català. És una activitat d'intercanvi que connecta la literatura catalana amb altres literatures europees.    
Enguany el títol de les Veus Paral•leles és De Súnion a Sant Pere de Rodes: sis poetes. A partir d’un guió, una actriu enllaça les sis obres poètiques i recita en català a Catalunya i en grec a Grècia els poemes que el mateix poeta ha recitat en català o en grec.
Els poetes que participaran enguany a l’edició de Veus Paral•leles són: Pavlina Pampoudi, Katerina Iliopoulou i Stamatis Polenakis  i els tres poetes catalans, Nora Albert, Ramon Boixeda i Josep Lluís Roig.
L’espectacle poètic està dirigit pel dramaturg i poeta Albert Mestres.
A partir d'un guió, l'actriu Mireia Chalamanch enllaça les sis obres poètiques i recita en català a Catalunya, València i Mallorca els poemes que el mateix poeta ha recitat en català o en grec.
Vilafranca acull aquest esdeveniment dins els actes del cicle Paraules al Claustre i +.
L’assistència al recital poètic és gratuïta però l’aforament és limitat.

pujar inici