Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Novetats de la programació de tardor de l’Espai Jove La Nau

05 de octubre de 2020

Aquest matí el regidor de Joventut, Miquel Medialdea, el cap de servei de Joventut, Ruben Calvo, i la responsable de l’Espai Jove La Nau, Núria Albornà, han presentat la nova programació de tardor de l’equipament juvenil i algunes novetats pel que fa a espais i funcionament. Des de la regidoria de Joventut es fa una valoració molt positiva de la programació d’estiu, que es va poder fer entre juliol i setembre, justament després del confinament per la COVID-19, “mantenint una programació fresca que  combinava activitats presencials seguint totes les mesures sanitàries i de reducció d’aforament i activitats online a través de La Nau Virtual”, explicava Albornà. En total es van oferir 23 activitats amb un total de 380 persones inscrites. “Hi havia ganes de retornar a l’activitat presencial ja que a pràcticament totes les activitats es van exhaurir les places, especialment les activitats adreçades a joves de 16 a 30 anys”, afirmava la responsable de l’equipament.

Per la seva banda, el regidor ha remarcat que amb la programació d’estiu es va demostrar que “si fas les coses bé i amb seguretat, es poden fer activitats. Molta gent ens ho ha agraït”. La programació de tardor s’inicia avui dilluns 5 d’octubre amb un horari adaptat a la nova programació tot garantint l’atenció i el compliment de les mesures de seguretat necessàries en base a 4 criteris: desinfecció, ventilació, distàncies i mascaretes. S’obrirà totes les tardes de dilluns a divendres de 17 a 21 h i els dissabtes, al matí de les 10 a les 14 h.

Cal destacar també que aquest curs escolar 2020/21 el grup del PTT d’Auxiliar de vendes i comerç està ubicat a La Nau per desenvolupar la seva activitat lectiva de matins. Anteriorment havia estat ubicat a l’IES Alt Penedès.

El regidor ha explicat que la programació de La Nau incideix en les mateixes línies de treball iniciades aquest estiu: el benestar personal, el futur incert i el lleure i cultura. La Nau manté la identitat virtual de l’equipament, que en va accelerar la posada en marxa el confinament derivat de la pandèmia, complementant les activitats presencials. Així tornen els Happy Fridays, les tardes de divendres adreçades a adolescents farcides d’activitat atractives d’oci alternatiu i saludables. També es preveu continuar apostant pel talent jove local mitjançant “La Nau de Cooltura”. A partir de l’octubre es tornen a posar a disposició dels i les joves i de les entitats juvenils, els diferents espais de La Nau per tal que aquests hi puguin realitzar les seves pròpies activitats: reunions, assajos de teatre, de ball, de música als bucs musicals, jornades participatives, reunions, etc.

Pel que fa a les activitats formatives es manté la proposta híbrida que combina les activitats online amb les activitats presencials amb un total de 20 activitats: 16 per joves de 16 a 30 anys (9 presencials i 7 virtuals) i 4 per a joves de 13 a 17 anys (3 presencials i 1 virtual).

Per la seva banda, Ruben Calvo ha donat a conèixer una novetat anomenada La Nau Estudi, consistent en habilitar l’espai de trobada de la Nau per tal que els joves adolescents puguin reservar el seu espai d’estudi, individual o en grup. Es tracta d’un espai per fer deures, treballs, estudiar... Estarà obert de dilluns a dijous de 5 a 9 del vespre i s’habilitaran 9 punts d’estudi individual i un de grupal. “És una sala d’estudi informal. Com que l’espai no pot ser un espai de relació entre els joves com havia estat, l’hem reconvertit en un espai d’estudi i així també donem resposta a la demanda que havíem tingut en aquest sentit”, afirmava Calvo.

A joventut.vilafranca.cat s’hi pot trobar la informació detallada del programa d’activitats (dates, horaris, procés d’inscripció, informació pràctica específica segons l’activitat...). Així mateix, es poden fer consultes al correu electrònic lanau@vilafranca.org o un whatsapp al 636 93 54 66 i seguir totes les novetats a través de les xarxes socials de Joventut Vilafranca (Instagram, Twitter, Facebook).

pujar inici

Accessibilitat