Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Novetats a la Cavalcada de Reis de Vilafranca 2024

02 de gener de 2024

Ses Majestats els Reis d’Orient han iniciat el llarg viatge amb destinació a Vilafranca del Penedès, on està previst que arribin la tarda d’aquest divendres 5 de gener, al voltant de les sis de la tarda. Enguany Melcior, Gaspar i Baltasar venen carregats d’obsequis, desitjos i també de novetats com l’adequació d’una zona tranquil·la, la incorporació de cinc formacions de dansa al seguici dels Reis i l’estrena de la flamant locomotora de la Fosca, la carbonera d’Arcàdia, més enllà de la fàbrica.

El recorregut de la Cavalcada de Reis 2024 començarà a l’avinguda Catalunya i es dirigirà a la plaça de la Vila passant pels carrers Eugeni d’Ors, Pere el Gran, Noi Moliner, avinguda de Tarragona, rambla de Nostra Senyora, Sant Joan i plaça de Sant Joan. Un cop arribats a l’Ajuntament, Ses Majestats seran rebuts per l’alcalde de Vilafranca, FranCisco Romero, i la regidora de Cultura, Àngels Dalmau, que els donaran la benvinguda i els faran entrega de la clau de la ciutat per tenir accés a totes les cases. Després d’aquest acte protocol·lari, la Cavalcada de Reis es reprendrà pel carrer de la Cort i continuarà fins a la plaça de l’Era Enrajolada passant pels carrers del General Prim i d’Hermenegild Clascar.

Patge Raimon

Zona tranquil·la a l’avinguda de Catalunya
Al primer tram del recorregut, concretament a l’avinguda de Catalunya des de l’Auditori Municipal fins la rotonda amb l’Avinguda del Pla del Diable, s’habilitarà una zona tranquil·la pensada per a infants amb trastorns de l’espectre autista o bé amb alta sensibilitat al soroll. En aquesta zona, el seguici de Ses Majestats els Reis d’Orient reduirà el volum de la música de les diferents carrosses per facilitar el seguiment de l’activitat per part d’aquests col·lectius. També hi haurà dues persones del Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, facilitant informació a les famílies que necessitin fer ús d’aquest espai.

La Fosca estrena locomotora 
Aquest any la Fosca, la carbonera d’Arcàdia, estrena una locomotora per portar el carbó per a totes les persones que no s’han portat prou bé o s’han equivocat i necessiten reflexionar per fer-ho millor l’any vinent. A banda de la locomotora, la cavalcada també incorpora una música pròpia per a la locomotora del carbó, amb la qual ballarà un dels nous grups de dansa que s’afegeixen a la comitiva.

Les escoles de dansa a la Cavalcada de Reis
I és que una de les novetats destacades d’enguany és que la Cavalcada de Reis de Vilafranca creix amb la incorporació de cinc grups de dansa, que s’afegeixen al grup de dansa oriental que ja formava part del seguici acompanyant la carrossa del Patge Reial Raimon. Això ha estat possible gràcies a la col·laboració desinteressada de les escoles de dansa Assumpta Trens, Dansa AMPA Montagut, escola de dansa CAS, escola de dansa Cascavells i Golden Dance LAB.
Una setantena de ballarins i ballarines s’encarregaran de posar moviment al seguici de la Cavalcada de Reis, acompanyant les carrosses de Melcior, Gaspar, Baltasar, de les joguines i la locomotora del carbó. Les coreografies executaran han estat ideades pel ballarí Xavi Arnabat i el disseny i confecció del vestuari és de la figurinista i sastressa Blanca Ferré.

La Cavalcada de Reis de Vilafranca és un acte organitzat i produït pel Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, amb la direcció artística de Tàndem Produccions.
 

pujar inici