Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Dimarts comencen les obres de nova urbanització del c/ Comerç

26 de octubre de 2021

El proper dimarts 2 de novembre començaran els treballs de nova urbanització del carrer del Comerç, un projecte que s’inclou dins el Pla d’Intervenció Integral del Centre i del c/ Comerç-PIICC. L’àmbit d’actuació del projecte abasta tot el vial del c/ Comerç, des de l’avinguda de Barcelona fins a l’avinguda de Vilanova, i inclou una part de la llosa del cobriment del ferrocarril. Les actuacions previstes suposen una continuació d’intervencions realitzades en fases anteriors de la urbanització de la llosa i d’espais adjacents, com el passeig Rafael Soler, a la plaça Creu de Santa Digna i al carrer Papiol, i que donen un sentit unitari a tot el projecte d’urbanització de la cobertura de la via del ferrocarril.

El projecte preveu reurbanitzar de forma integral un total de 8.122 m2 corresponents a l’actual carrer Comerç i a una part de la llosa de cobertura del ferrocarril. També s’ampliarà i enjardinarà  la vialitat destinada a vianants i bicicletes, pacificant el trànsit rodat i creant dos petits espais públics enjardinats en els dos extrems del carrer Comerç. El nou espai públic resultant serà més sostenible, eficient energèticament, adaptat i igualitari.

El pressupost d’adjudicació és de 1.750.611,12€ que inclou també la renovació de la xarxa de clavegueram per valor de 742.483,93€. Els treballs tenen una durada prevista de 10 mesos.

Execució per fases

L’obra del c/ Comerç s’executarà en diverses fases. Així, durant aquesta setmana hi haurà una implantació logística prèvia que afectarà l’aparcament sobre llosa tocant a l’avinguda de Vilanova i la plaça Creu de Santa Digna, on s’hi instal.laran tots els materials i maquinària que s’utilitzaran d’obra i les casetes logístiques de l’empresa constructora.

La primera fase pròpiament d’obres començarà dimarts 2 de novembre, des de l’avinguda de Vilanova fins al carrer Cortina, afectant el trànsit rodat, però garantint l’accés dels veïnat. A partir del 15 de novembre s’iniciarà la fase 2, des de el carrer Cortina fins al carrer Magarola.

Amb motiu de les obres, el mateix carrer Comerç i els carrers Mare Ràfols, Dr. Pasteur, Cortina i Magarola a l’alçada del c/ Comerç quedaran tallats. Els vehicles que tinguin accés al pàrquing privat de l’edifici existent a la plaça de Vilanova hauran d’accedir-hi i sortir obligatòriament per l’avinguda de Vilanova.

El desenvolupament de les  fases posteriors dependrà del ritme d’obra i s’informarà puntualment.

Pel regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Vilafranca, Francisco Romero, aquest projecte ajudarà a “integrar especialment el centre històric amb els barris del Molí d'en Rovira i la Girada dins del Pla d'Intervenció Integral, PIICC, i alhora, posarà en valor el conjunt de naus que són protagonistes del c/Comerç. Aquesta actuació serà complementada per la millora de l'estació de Rodalies-Renfe, adjudicades per aquest ens, i que en breu també començaran".

ODS ODS7  ODs9 ODs10 ODS11 ODS17

pujar inici

Accessibilitat