Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Obrint Camins: es busquen persones que vulguin donar suport telefònic a la gent gran en temps de Covid-19

28 de novembre de 2020

L'Ajuntament de Vilafranca del Penedès impulsa una iniciativa per donar suport a persones grans del municipi. Es tracta de la creació d’una xarxa de suport formada per persones que col·laborin desinteressadament fent trucades telefòniques d’acompanyament a persones majors de 80 anys que viuen soles a Vilafranca del Penedès.

Aquesta iniciativa s’inclou dins el projecte “Obrint Camins” i parteix de l’experiència d’una prova pilot impulsada per l’Ajuntament el primer semestre de 2020. Durant l’estat d’alarma per la primera onada de la pandèmia del Coronavirus, i arran del confinament domiciliari, es van realitzar trucades telefòniques a persones grans que havien de romandre al domicili continuadament. Aquestes trucades, fetes majoritàriament membres de la Comissió de Gent Gran, van acompanyar emocionalment aquestes persones en moments molt durs de l’episodi.

Per donar continuïtat al projecte, ara es fa una nova crida. Es contactarà amb les persones que es mostrin interessades a col·laborar en aquesta iniciativa, valorant preferentment les persones que tinguin formació o experiència en l’àmbit social o sanitari. En breu es farà una formació virtual per totes les persones que s’hagin inscrit al projecte i s’espera començar les trucades en unes setmanes.

El regidor de Drets Socials, Ramon Zaballa, explica que la pandèmia “ha accelerat un procés de canvi a la nostra societat, que ens demana noves formes de treballar, noves estratègies d’intervenció social i nous posicionaments ciutadans com aquesta nova iniciativa adreçada a les persones grans de més de 80 anys que viuen soles”.

El regidor remarca que, si en les trucades es detecta alguna necessitat social, “els Serveis Socials se’n farien càrrec immediatament”.

Les persones interessades en fer de voluntàries d’aquest projecte es poden adreçar als telèfons 938905917 i 648261147 o per correu electrònic a [email protected]

pujar inici