Ajuntament de Vilafranca del Penedès
>> INCIDÈNCIA DEL SERVEI DE LA WEB MUNICIPAL

Per motius aliens a l'Ajuntament de Vilafranca, alguns serveis de la web municipal no estan operatius. Estem treballant per restablir-los al més aviat possible. Disculpeu les molèsties.

Notícia

Conveni per fomentar el desenvolupament econòmic i l’ocupació a l’Alt Penedès

29 de juliol de 2021

L'Ajuntament de Vilafranca del Penedès i la Federació Empresarial del Gran Penedès FEGP mantenen des de fa molts anys una estreta col·laboració entre les dues institucions amb l’objectiu de fomentar sinèrgies de treball per aprofitar l’expertesa i el talent de les dues entitats i cooperar per desenvolupar projectes compartits per tal de ser més eficaços en la promoció del teixit empresarial i l’ocupació al municipi de Vilafranca i a la comarca de l’Alt Penedès. Aquest matí el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Joan Manel Montfort, i la presidenta de la FEGP, Neus Lloveras, han explicitat la voluntat de materialitzar aquesta col·laboració en un conveni, que preveurà entre d’altres mesures el trasllat de la seu de l’Alt Penedès de la FEGP al Centre Àgora, on ja tenen la seva seu diverses entitats representatives del sector econòmic del territori.

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació explicava que era “un privilegi i una sort poder disposar d’una federació empresarial amb tant d’abast territorial i tan activa en diferents línies de treball”. Per Montfort, la FEGP, aporta a l’Ajuntament “una interlocució molt potent amb el món empresarial. És important que administració i sector privat anem en la mateixa línia. Compartim la mateixa visió i model de territori i això és fonamental”. En termes d’ocupació, el regidor destacava la col·laboració en la difusió de les accions de prospecció empresarial, i el treball estret en la gestió de les respectives Borses de Treball per cobrir les demandes d’incorporació de nous a treballadors a les empreses del territori, “dissenyant conjuntament possibilitats de formació ocupacional o professionalitzadora”.

En el conveni també es materialitzarà el suport econòmic de l’Ajuntament a la publicació dels Índex de competitivitat territorial, que recull i analitza dades socioeconòmiques claus per al presa de decisions en l’àmbit de la promoció econòmica, “que són un referent a nivell de país”, comentava Montfort.

Finalment i sobre el trasllat de la seu social de la FEGP al Centre Àgora, el regidor s’ha mostrat satisfet perquè això facilitarà “poder treballar de forma estreta i unir esforços per als objectius que tenim marcats”.

Per la seva banda, la presidenta de la FEGP explicava que el conveni que se signarà “formalitza una relació que funciona molt bé i que volem aprofundir” i posava de relleu la implantació territorial de la federació, amb uns 1.000 socis a les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf. “La situació de crisi actual ens demana més que mai un treball conjunt i una col·laboració estreta entre l’administració els agents socials i econòmics del territori i el trasllat de la seu al Centre Àgora ha d’enfortir-ho encara més”, ha dit Lloveras.

La presidenta ha destacat programes de millora de la competitivitat empresarial i territorial impulsats per l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès en els quals col·labora la FEGP com el Penedès Circular que té per finalitat el foment de l’economia circular,  i l’Innova Penedès que té com a objectiu impulsar la innovació a les empreses.

En definitiva, des de les dues entitats s’aposta per la continuïtat en aquest tipus de col·laboracions donat que ajuden a fomentar el desenvolupament econòmic i l’ocupació de les empreses i les persones del territori.

    

pujar inici

Accessibilitat