Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Onze actes i dues exposicions per commemorar a Vilafranca el 25N-Dia Internacional contra la violència masclista

14 de novembre de 2022

La regidora d’Igualtat, Montse Arroyo, acompanyat de la tècnica d’Igualtat, Montse Gené, del director de l’Escola Municipal d’Art Arsenal, Albert Abella, i de les alumnes de l’escola Carol Sànchez i Sara Sànchez, ha presentat aquest migdia el programa d’activitats per commemorar el 25N-Dia Internacional contra la violència masclista. Arroyo ha recordat que l’objectiu d’aquestes activitats és “sensibilitzar i crear xarxa en la nostra societat per, entre tots i totes, dir prou a les violències sexistes”.

Un any més l’Escola Municipal d’Art Arsenal ha tingut cura del disseny del cartell i del programa de mà del 25N. La regidora s’ha mostrat satisfeta del cartell d’enguany perquè “és impactant i posa en el punt de mira l’agressor i no la víctima, que gairebé sempre apareix doblement victimitzada”.

Roda de premsa

En nom de l’Arsenal, Albert Abella ha explicat que l’encàrrec de l’elaboració de la imatge del 25N es treballa mitjançant el mòdul de Formació en Entorn Professional en el qual l’escola és pilot i pionera. “Prèviament l’alumnat rep una formació sobre la violència masclista, posteriorment treballem el disseny en equips multidisciplinars d’alumnes de diferents especialitats i cicles formatius i els resultats són molt positius”, ha comentat.

Una de les dues exposicions i que es podrà veure des d’aquest dimecres al migdia serà la dels 15 cartells del 25N elaborats per l’Arsenal des de l’any 2008, data del primer encàrrec, fins al 2022. Es podrà visitar fins al 30 de novembre a la sala d’actes de l’Escorxador.

El disseny realitzat per l’equip format per Carol Sànchez, Sara Sànchez i Gerard Rojas ha estat guanyador. Les dues alumnes agraïen l’oportunitat i l’experiència d’haver pogut treballar en aquest projecte i la importància de la formació prèvia que van rebre per poder treballar els conceptes i la imatge final.

Cartell

Acte institucional

Del programa d’actes Montse Arroyo destacava l’acte institucional commemoratiu del 25N, que tindrà lloc dimecres 23 de novembre a les 19h, a l’auditori de VINSEUM, amb la lectura del manifest a càrrec de l’escriptora i poeta Anna Gual, i la conferència institucional “Les violències sexuals i la necessitat de visibilitzar l’invisible”, a càrrec d’Alba Alfageme, psicòloga especialitzada en processos de violència masclista i en perspectiva de gènere.

L’altra exposició del programa d’actes serà “EN ESCENA: Mirades feministes sobre la representació de les sexualitats a la cultura audiovisual”, una mostra de l’Observatori de les dones als mitjans de comunicació, que es podrà visitar del 18 de novembre al 2 de desembre.

Un contacontes, projeccions de cinema, un taller de defensa personal, una roda de lectures, una mostra de teatre de dones i una xerrada sobre violència contra les dones amb discapacitat acaben conformant el programa d’actes, que es pot consultar a l’adreça www.vilafranca.cat/agenda

pujar inici