Ajuntament de Vilafranca del Penedès
>> INCIDÈNCIA DEL SERVEI DE LA WEB MUNICIPAL

Per motius aliens a l'Ajuntament de Vilafranca, alguns serveis de la web municipal no estan operatius. Estem treballant per restablir-los al més aviat possible. Disculpeu les molèsties.

Notícia

“Paisatges per la pau”, exposició de pintures de Cachi Soler, als Trinitaris

21 de novembre de 2016

Divendres 25 de novembre, a les 7 de la tarda, s’inaugurarà a la Sala dels Trinitaris, l’exposició “Paisatges per la pau” de l’artista Cachi Soler. La pintora vilafranquina presenta en aquesta darrera exposició de l’any a la Sala dels Trinitaris, per una banda, una selecció de les il•lustracions per l’obra de Gabriel García Márquez El coronel no tiene quien le escriba que van ser exposades a diversos països i que s’exposen per primera vegada a Vilafranca. Aquesta col•lecció va tenir tant de ressò que va propiciar l’exposició Iberoramérica pinta, de gira mundial que fou una exposició col•lectiva organitzada per la UNESCO i el Fondo de Cultura Econòmica que es va inaugurar a Madrid el desembre de 1997 i que va acabar l’any 2000 a Mèxic després de recórrer els principals museus d’Iberoamèrica, Brasil, Estats Units i París.
La mostra també oferirà una selecció de les aquarel•les que van il•lustrar els poemes de Federico Mayor Zaragoza en el llibre Alzaré mi voz, on el mestratge de l’artista es posa al servei de la denúncia social que expressa la poesia d’aquest important polític i servidor de la pau. 
El bloc central de l’exposició serà, però el que correspon a un sèrie de quadres de gran format en acrílic i tècnica mixta on l’artista retorna a les terres mediterrànies, tant al Penedès, en especial a la seva capital, Vilafranca, com a les platges de San Salvador, al Vendrell, oferint un conjunt d’aquarel•les inspirades en motius vinícoles o mariners que ens transmeten l’ essència dels seus paratges familiars.
Com en d’altres artistes contemporanis, els paisatges de Cachi Soler expressen a través d’aquestes escenes naturals, les oscil•lacions dels estats anímics fins esdevenir paisatges interiors que l’artista retroba, descobreix i recrea pels nostres ulls. En els paisatges, Cachi Soler, rememora la llunyania, la transparència, l’esclat de tempestes talment com Turner s’endinsava en els paisatges i les seves llums.
A la Sala dels Trinitaris també s’hi  podran veure alguna de les seves escultures de figures humanes.

Cachi Soler Milà
Nascuda a Vilafranca l’any 1935, als pocs mesos la seva família es trasllada a viure a Cuba on va transcórrer la seva infantesa. Deu anys després torna a Catalunya i cursa estudis de pintura a l’Escola Superior de Belles Arts de Barcelona.
Paral•lela a la seva vida familiar, desenvolupa la seva vocació artística assistint a l’Escola del Treball de Barcelona, amb la fi d’adquirir els coneixements de l’aplicació d’esmalts. Posteriorment, atreta pel volums i formes de la figura humana, cursa estudis d’escultura a l’Escola d’Arts Aplicades de la Llotja de Barcelona.
Durant els anys setanta, compagina la seva activitat artística amb diverses tasques docents.
Durant les dues darreres dècades Cachi Soler s’aboca profunda i exclusivament a la seva obra. 

Inauguració i presentació
La inauguració de l’exposició tindrà lloc el divendres 25 de novembre, a les 7 de la tarda, i anirà a càrrec de l’escriptor Miquel Dalmau i comptarà amb la presència de l’artista i del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi.
“Paisatges per la pau” es podrà visitar a la Sala dels Trinitaris fins al 30 de desembre. Els horaris de visita són: de dimecres a divendres de 17 a 20h i dissabtes i diumenges de 18 a 20h.

pujar inici

Accessibilitat