Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Participació ciutadana en el Pla director de Cooperació de Vilafranca 2021-2024

28 de octubre de 2020

L'Ajuntament de Vilafranca, mitjançant el Servei d'Igualtat, Solidaritat i Cooperació, ha iniciat l'elaboració del Pla Director de Cooperació gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona. L'elaboració va a càrrec d'un equip de treball format per tècnics en temes de comunicació, fundraising i estratègies de cooperació i educació per al desenvolupament. 

L'objecte de la creació d'aquest nou Pla Director de Cooperació (2021-2024) és disposar d'una eina que permeti interpretar en clau municipal i específica de Vilafranca la nova agenda internacional per al desenvolupament. Al mateix temps, dotar la ciutadania de Vilafranca d'una proposta per als propers quatre anys basada en la coherència de polítiques i en l'objectiu de la promoció de la sostenibilitat des de l'àmbit local, amb un enfocament de drets i de construcció de cultura de Pau des de l'esfera municipal. 

La redacció d'aquest pla compta amb el treball col·laboratiu de la ciutadania en diferents nivells de participació. És en el marc d'aquesta participació i per tal que aquest Pla Director de Cooperació s'ajusti a la realitat municipal i s'incorporin totes les mirades, s'ha promogut una enquesta que qualsevol persona interessada pot respondre, mitjançant l'enllaç següent.

La regidora de Solidaritat i Cooperació, Montse Arroyo, vol posar en valor el treball que ja s'està realitzant per part de totes les entitats i ONG's del municipi “en la realització de grups de treball, així com també donar a conèixer a la ciutadania la realització d'aquet pla director de cooperació”. Així mateix fa una crida a la ciutadania, perquè respongui l'enquesta ja que “en moment com el que estem vivint, tota la ciutadania hi té molt a dir”.

Treball que ve de lluny
El compromís de Vilafranca del Penedès per promoure les polítiques de cooperació al desenvolupament, drets humans i pau s'inicia a la dècada dels anys 80 com la resta de Catalunya, tot assumint la corresponsabilitat de contribuir des de l'àmbit local a construir un món més just i solidari. Durant aquest temps s'ha vingut desenvolupant nombroses activitats d'educació al desenvolupament a la ciutat i projectes a diferents països, que han estat executats de manera directa i implicant un teixit divers i actiu.

L'Ajuntament col·labora activament amb el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i ha desenvolupat una important tasca d'educació a la ciutadania, tot incorporant la promoció dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides (ODS) 2030 a nivell local.

pujar inici