Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Pedro Burruezo i Nur Camerata, aquest divendres al claustre de Sant Francesc

11 de juny de 2018

Aquest divendres 15 de juny, a les 21.21 h, tindrà lloc al claustre de Sant Francesc, l’espectacle musical i poètic Un sufí del segle XXI, Música i paraules d’un boig d’Amor.
El prestigiós músic Pedro Burruezo presentarà dins el cicle Paraules al Claustre d’enguany un espectacle on la música es converteix en protagonista. L’espectacle,  però,  no menysprea petits recursos dramàtics amb els quals l’artista, talment un trobador sufí de la nostra era, explica i explora en aquest camí de profundíssim calat espiritual. 
En aquesta ocasió, s’acompanyarà de Jordi Ortega (violoncel) i Maria Kanaan (viola i veu) ambdós pertanyents a la formació musical Nur Camerata.
Pedro Burruezo és un músic amb una dilatadíssima trajectòria que es remunta als anys 80’s, arriba ara amb una novíssima i avantguardista proposta que sedueix per allà on passa. Fou líder del grup musical Claustrofobia (80’s y 90’s) , grup pioner en los sons mestissos. Després d’una etapa de silenci, va tornar als escenaris al capdavant de la Bohemia Camerata. El grup va publicar l’any 2005, Barcelona Intimíssimo Café, un disc que, emparat en la idea del cafè cantant,  va donar sortida a noves cançons de Burruezo que, en formats com el del vals criollo, l’havanera, o la ranxera d’avantguarda, fon les seves arrels en una lírica melòdica, que tanmateix, amaga grans veritats i denuncia clarament el món caòtic que ens ha tocat viure.  Es tracta de paraules exigents per a cors sensibles.
Després arribaria “Multaqa Antigua Contemporània” i “Misticísssimus”, Burruezo inicia així la seva revolta espiritual i transforma la seva música en partitures d’un fons calat espirituals. Més tard amb la Claustrofóbica Camerata, es va gestar  “La banda sonora maldita”. El seu darrer treball discogràfic fins al moment ha estat “Dervishes & Troubadours”, amb dues formacions Burruezo & Nur Camerata + Wafir S. Gibril y Burruezo & Medievalia Camerata.
Ha ofert concerts a tot Catalunya, a tot l’estat  espanyol, a França, Turquia, Sudan, Argèlia...en teatres, festivals i  auditoris. La seva trajectòria compta amb col•laboracions amb molts artistes  des d’Eduardo Paniagua fins a Jaume Sisa. La vida i l’obra i també l’ecoactivisme d’aquest immens artista es estan resumits en la pel•lícula-documentat de de José López Las 3 vidas de Pedro Burruezo (López para Verne Films. 2014).
Així doncs, la vetllada del Claustre promet esdevenir un desvetllament pels sentits musicals  amb aires de l’Orient alhora que un gaudi profund per l’ànima que cerca el consol de les paraules.
Aquest espectacle al claustre de Sant Francesc és gratuït  però l’aforament és limitat, per la qual cosa es prega puntualitat.
Per a més informació: http://www.fotogramas.es/Peliculas/Las-3-vidas-de-Pedro-Burruezo

pujar inici