Ajuntament de Vilafranca del Penedès
>> INCIDÈNCIA DEL SERVEI DE LA WEB MUNICIPAL

Per motius aliens a l'Ajuntament de Vilafranca, alguns serveis de la web municipal no estan operatius. Estem treballant per restablir-los al més aviat possible. Disculpeu les molèsties.

Notícia

Pere Regull inaugura el nou espai turístic de la Carretera del Vi situat a l’edifici de l’Estació de Tren de Vilafranca

05 de juliol de 2018

L’Alcalde de Vilafranca i diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Pere Regull, ha inaugurat aquest migdia el nou espai situat a l’edifici de l’Estació de Tren que ocuparà la proposta turística la Carretera del Vi, una proposta enoturística que ofereix un recorregut des de Sitges fins a Sant Martí Sarroca, donant la possibilitat de visitar tretze cellers del Penedès i Garraf, en un entorn amb un alt valor històric i cultural. El servei que s'oferirà en aquest local serà un seguit d'opcions de mobilitat sostenible i promoció turística destinada a donar una connexió intermodal tant als usuaris de RENFE com al turista en general, creant un espai de sinergies entre el turisme, la sostenibilitat i el medi ambient.
També es disposarà d'un servei de lloguer de bicicletes elèctriques i segways, proporcionat per l'empresa Esportec Outdoor Sport S.L que també pot comercialitzar experiències turístiques donada la seva condició d'agència de viatges. Així mateix a través de l'empresa Compartim Turisme Sostenible hi haurà la possibilitat de llogar per hores cotxes elèctrics reduint així les emissions de CO2 en el territori, oferint alhora més opcions de mobilitat autònoma als turistes i enoturistes. L'efecte dinamitzador d'aquesta iniciativa va més enllà de l'àmbit de l'enoturisme, obrint l'ús d'aquest servei a diferents públics. L'horari comercial serà de 9 a 18h de dilluns a divendres i els dissabtes de 9 a 14h a l'hivern i a l'estiu fins a les 19h els dissabtes inclosos, remarcar que el servei de Carsharing està disponible les 24 hores els 365 dies de l'any, la utilització dels vehicles no exigeix que l'oficina comercial estigui oberta.
La Carretera del Vi és una proposta enoturística, que permet als amants del vi descobrir l'antic traçat que unia les vinyes del Penedès amb les platges del Garraf. La Carretera del Vi és la primera Wine Road de tot l'estat, una iniciativa privada i conjunta de les tretze cellers del traçat, amb el suport dels set municipis, que s'uneixen per impulsar aquesta innovadora proposta i recuperar la històrica via comercial que ja utilitzaven els romans per fer arribar els vins del Penedès a tothom. Com les més famoses i conegudes Wine Roads del panorama mundial, La Carretera del Vi presenta una oferta conjunta a nivell enoturístic, integrada principalment per aquestes tretze cellers de mides i estils diferents i altres punts d'interès turístic. L’any 2017 es van registrar més de 115.000 visitants.
En el seu parlament, Pere Regull ha destacat que La Carretera del Vi és un projecte “molt interessant per esponjar el turisme que rep Barcelona. Els que estem al voltant de la capital hem d’aprofitar tot allò bo que aporta el turisme cultural. De tot allò invertim en turisme els principals beneficiaris serem els que vivim al territori els 365 dies de l’any. Si el turisme que ens ve deixa diners, encara millor”. Per l’alcalde, la Carretera el Vi és una aposta clara “per allò que ens dona singularitat al territori, pel seu ADN: la vinya i el vi. La Carretera del Vi és un exemple de col.laboració públicoprivada per competir en un món global. Hem d’aconseguir que el Penedès sigui sinònim de qualitat, que en una ampolla de vi es visualitzi tot allò que hi ha al darrere, un territori, un entorn, un paisatge...”

pujar inici

Accessibilitat