Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Pere Regull: “Les prioritats de l’equip de govern han estat i seguiran sent la cohesió social i la promoció de la ciutat”.

23 de maig de 2016

Roda de premsa balanç

L’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha fet aquest migdia balanç del primer any de funcionament de l’actual equip de govern després de les eleccions del maig i del pacte signat el juny de 2015 entre els grups de CIU i del PSC. Regull ho ha fet acompanyat pels tinents d’alcalde Francisco Romero, Aureli Ruiz, Joan Manel Montfort, Ramon Zaballa i Josep M. Martí. L’Alcalde ha recordat que el pacte signat fa un any és continuació del que ja s’havia signat a mitjans de l’anterior mandat entre els grups de CIU i del PSC. “Puc dir que és un acord sòlid, raonat i que funciona al 100%. Ha permès que a Vilafranca hi hagi unes línies estratègiques i unes línies traçades. No hi ha res pitjor que un govern erràtic. Som un govern que pren les decisions no per electoralisme sinó amb ganes de fer les coses ben fetes. CIU i PSC vam entendre que en una situació de crisi no ens hem d’embrancar en lluites i picabaralles partidistes que no porten enlloc”, explicava Regull. El model de pacte vilafranquí s’ha estès posteriorment a ciutats com Vilanova i la Geltrú, Terrassa, Mataró o Girona.

L’Alcalde ha assenyalat la cohesió social i la promoció de la ciutat com les prioritats absolutes de l’equip de govern. “Cohesió social no només és Serveis Socials. També és educació i és formació. Les llars d’infants, les inversions als edificis escolars, l’Escola de Música, l’Arsenal, l’Escola d’Enoturisme o l’aterratge de la Universitat Rovira i Virgili a Vilafranca... Estem dedicant-hi 4 milions d’euros anuals i som capdavanters en inversió pública per habitant a la província de Barcelona”, assegurava Regull.

En promoció de la ciutat, l’Alcalde explicava que cal fer una Vilafranca “on s’hi visqui bé i que sigui atractiva per al comerç, les empreses o el turisme. Per això hem de continuar invertint en el manteniment, enjardinament i millora dels carrers, que volem estendre com taca d’oli per tota la Vila”. Regull destacava en aquest aspecte el projecte innovador Vinyes per calor o la urbanització de la llosa de la via, afirmant que hi haurà zones de passeig, espais verds i pastilles d’aparcament al llarg del projecte “com correspon a una capital comercial i de serveis”. Regull ha asseverat finalment que “podem esmerçar molts recursos a aquests dos objectius perquè tenim un ajuntament sanejat i ben gestionat econòmicament. Tenim, un endeutament baix, del 40%. Si no fos així, hauríem de dedicar els ingressos a eixugar el deute i no podríem fer inversió”.

Per la seva banda, el 1r tinent d’alcalde Francisco Romero, afirmava que l’ambició de l’equip de govern és “sortir de la crisi sense desigualtats socials, i oferir oportunitats perquè tothom millori el seu benestar al marge d’on visquin i de quin sigui el seu entorn social”. Sobre l’acord CIU-PSC, Romero emfasitzava que “tocava entendre’ns i ho estem fent bé. A Vilafranca hem dignificat la política. Som un referent entre les ciutats que estan sortint de la crisi i tots els indicadors apunten positivament en aquest sentit”.

Com a exemple de projectes realitzats, l’equip de govern ha destacat l’augment dels ajuts a l’escolarització, els pisos i espai per a la gent gran al c/ Migdia, la reurbanització c/ Manuel Barba i Roca i reordenació de l’entorn, la urbanització c/ Abat Copons i tram de c/ Pau Benach o el projecte d’embelliment de rotondes amb motius vitivinícoles, lligat amb el projecte de la Carretera del Vi, del qual l’Ajuntament també hi participa.

 

pujar inici

Accessibilitat