Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Pere Regull obre una Jornada d’innovació al món rural a través dels PECTs agraris

22 de març de 2019

L’alcalde de Vilafranca i delegat territorial de la Generalitat al Penedès, Pere Regull, acompanyat pel regidor de Territori, Serveis Urbans i Medi Ambient, Josep M. Martí, ha obert aquest matí a l’edifici de l’Enològica la “Jornada d’innovació al món rural. Una mirada a través dels projectes PECTs agraris de Catalunya”, organitzada per la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, amb el suport de les Diputacions de Tarragona, Girona i Lleida. Hi ha assistit també Dionís Guiteras, vicepresident de la Diputació de Barcelona i president delegat de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, que ha emmarcat la jornada amb la conferència “Polítiques locals d’innovació en el món rural”
L'objectiu d'aquesta jornada és posar en valor el treball que es fa des de diversos indrets de la geografia catalana, innovant el món rural i trencant el clixé de la ruralitat ancorada en el passat i mostrar un món rural que aposta decididament per la innovació. Els projectes PECT (Programes d’Especialització i Competitivitat Territorial) representen una oportunitat pels territoris per revertir dinàmiques negatives i generar activitat econòmica innovadora, a través de la concertació dels actors, la participació ciutadana i la implicació dels centres de recerca i coneixement. Gairebé la meitat dels 25 projectes aprovats en la primera convocatòria de PECTs estan focalitzats en l'àmbit agrari o contenen alguna actuació en aquesta temàtica. 
En el seu parlament l’alcalde Pere Regull ha dit que jornades com aquesta són “actes del segle XXI, en què l’aposta és per la qualitat, el producte i el medi ambient. Fa un segle, quan es va crear l’Estació Enològica, la prioritat era lluitar contra les plagues i assolir més producció vitivinícola. Més d’un segle després, lluitem per mitigar els efectes dels plaguicides i del canvi climàtic. Per l’alcalde, “la innovació és el futur i la qualitat del producte és el que farà sostenible un territori”.

pujar inici

Accessibilitat