Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

El Casal de Vilafranca ha presentat avui l’espectacle “La rumba de Catalunya”

13 de octubre de 2021

L’espectacle, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca, tindrà lloc dissabte 30 d’octubre a les 20:00h al Teatre Casal i ha estat dirigit pel mateix Joan Ximénez, “Petitet”. La intenció principal de la funció és dur a l’escenari una representació de les diferents rumbes aparegudes a Catalunya amb l’arribada de l’ètnia gitana i, per aquest motiu, reuneix a l’escenari 25 persones entre músics i artistes com: Los Graciosos (Perpinyà), Miliu Calabuch, Onclu Jonet, Yumiyuis Hernández (Mataró), Johnny Tarradellas, Peret Reyes, Dani Pubill (Carrer de la Cera), Paco Farte (Plaça Espanya), Yumitus del Pichón (Gràcia) Anotnio Giménez "Cocho" (Lleida), conservant part de la secció de cordes del Liceu del projecte anterior de “Petitet”, La Simfònica del Raval. D’aquesta manera ens porta tots els matisos de les rumbes fetes a Catalunya.

Una altre particularitat a destacar, és que per la compra de l’entrada a LA RUMBA DE CATALUNYA, també es podrà gaudir prèviament a les 18:00h, de la projecció del documental “Petitet” dirigit per Carles Bosch, guanyador dels Premis Gaudí, Docs i Ficat.

Les entrades es poden adquirir a la web del Teatre Casal, www.teatrecasal.com o a les oficines de l’entitat els laborables de 17:00h a 20:00h i a taquilla a partir d’una hora abans de l’espectacle.

PETITET

Percussionista essencial de la rumba (bongó i pailes amb artistes com Gato Pérez, Lolita, Chipén o Los Amaya). Ha estat omnipresent en desenes de gravacions dels millors rumberos i amb quinze anys va fundar el grup de rumba-disco-funk “Tobago” junt amb Johnny Tarradellas, Ramoncito Giménez i Rafalet Laceras i van publicar dos discs, “Rumbamanía” (1978) i “Piña Colada” (1980). Als anys 90 va fundar el grup Rumbeat. Va participar a l'acte de cloenda dels Jocs Olímpics de Barcelona 92 amb Peret, Los Amaya i Los Manolos.

També creà la música de la sèrie de dibuixos animats de la "mascota" dels Jocs, Cobi, creada pel dissenyador Javier Mariscal. Ha fet col.laboracios amb músicas d'altres gèneres tal com Marina Rossell o Raimundo Amador.

L’any 2013 va morir la seva mare i li va prometre que portaria la rumba al Liceu, una promesa que va poder complir fusionant l’Orquestra Simfònica del Petitet amb l’Orquestra Simfònica del Liceu en una posada en escena de 75 músics. D’aquesta experiència, en va sortir el documental “Petitet” dirigit per Carles Bosch i guanyador dels premis Gaudí, Ficat i Docs.

pujar inici

Accessibilitat