Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

26 joves han rebut aquest curs formació en el PFI-FIAP de Pintura i el PTT de Mecànica

22 de juny de 2021

Ahir al migdia va tenir lloc a l’IES Alt Penedès de Vilafranca l’acte de cloenda i comiat dels joves que han rebut formació aquest curs en el PFI-FIAP Pintura i en el PTT-Mecànica. L’acte va comptar amb la presència de la regidora d’Educació, Xell Montserrat, i del director de l’IES Alt Penedès, Carlos Rull, a banda de professors i d’una representació del Departament d’Educació de la Generalitat.

Vilafranca compta amb un total de cinc PFI de modalitats diverses en funció de si estan gestionats pel Departament d’Educació de la Generalitat (PFI-FIAP), per l’Ajuntament (PFI-PIP) o si es tracta d’una modalitat de col·laboració entre ambdues administracions (PFI-PTT). Les especialitats professionals que s’ofereixen són les següents: Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic; Auxiliar de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques; Auxiliar de pintura; Auxiliar d’hoteleria cuina i serveis de restauració; i Auxiliar d’imatge personal, perruqueria i estètica. L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès impulsa els Programes de Formació i Inserció amb l’objectiu de qualificar els joves professionalment i facilitar la seva reinserció al sistema educatiu.

El director de l’IES Alt Penedès, Carlos Rull, agraïa i felicitava tothom, alumnat docents, administracions i famílies, “per haver pogut finalitzar amb èxit un curs que ha estat excepcional a causa de la pandèmia. Malgrat les dificultats hem pogut tirar endavant”. Rull ha recordava el projecte “Vilabicis solidàries”, una col·laboració entre el PFI de Pintura i el PTT de Mecànica, i els treballs del PFI de Pintura “per fer de l’edifici de l’Institut un espai més acollidor i habitable”.

Per la seva banda, la regidora d’Educació, Xell Montserrat, destacava l’acte com un moment especial i molt important, per les dificultats del curs, però també per l’èxit que suposa que aquests joves participants en els PFI i PTT  “trobin en el curs una oportunitat de futur, de descobrir que tenen molt de potencial i que, si continuen formant-se, podran trobar la manera de seguir endavant. És un èxit a celebrar. La formació us farà més forts. Avui no acaba res, comença un nou camí. Seguiu formant-vos perquè el futur és vostre. Espero que aquest curs hagi servit per despertar-vos la curiositat per provar coses i trobar el vostre itinerari formatiu”. Per Montserrat, els programes PFI i PTT són un “recurs fonamental per a la lluita contra l'abandonament escolar prematur dels joves que no ha obtingut el graduat en ESO. Quan els i les joves finalitzen i aproven el programa, aconsegueixen una qualificació professional i acadèmica, poden anar al món laboral o continuar l'itinerari formatiu realitzant un cicle formatiu de grau mitjà”.

ODS    

pujar inici

Accessibilitat